Find den bedste bank som ung studerende

Find den bedste bank som ung studerende

Som studerende kan det være rigtig svært at finde ud af, hvilken bank der passer bedst til ens behov, da der ofte er stor forskel på, hvor man er i livet som ung. Måske er du lige flyttet hjemmefra og skal have din økonomi til at fungere, eller måske har du et deltidsjob, hvor pengene skal overføres til en opsparingskonto med den bedste rente.

Det kan være en jungle at skifte bank, når man bliver studerende, men her har vi samlet nogle råd, som forhåbentlig skubber dig i den rigtige retning.

Hvad er mine behov som studeredene?

Som ung og studerende har du nogle helt særlige behov i en bank – også selvom din økonomi måske ikke er så stor, som en der har været på arbejdsmarkedet i mange år. Som ung og studerende har du almindeligvis brug for en lønkonto, et hævekort og en opsparingskonto, du kan sætte overskydende penge ind på. De fleste banker har en samlet pakke med de tre ting, så du som ung blot skal vælge den mest rentable for dig.

Dertil kan det være en god ide at undersøge den specifikke banks digitale muligheder, da du som ung kommer til at klare de fleste af dine økonomiske ændringer over nettet på bankens netbank. Så undersøg eventuelt, hvor brugervenlig bankens netbankssystem er, da der ofte kan være stor forskel.

Overvej bankens åbningstider og rådgivningsniveau

Som ung har du sikkert ikke snakket særlig meget med din bank før. Dette kommer nok til at ændre sig, da du nu selv skal tage stilling til en masse økonomiske ting. Derfor kan det være en god ide at tænke på bankens åbningstider. De fleste bankers fysiske åbningstider er mellem klokken 10 og 16 på hverdagene.