En købermægler kan spare førstegangskøbere for mange penge

En købermægler kan spare førstegangskøbere for mange penge

Står du og skal købe din første bolig? Så har du måske allerede opdaget, at der er en del faktorer at holde styr på i forbindelse med dit boligkøb. Her kan du læse mere om, hvordan du kan få mere ud af dit førstegangskøb med en købermægler.  

 

Hvad er en købermægler?  

Man kan godt være nervøs som førstegangskøber. For langt de fleste, er det første gang de håndterer så stort et beløb, som et boligkøb gerne indebærer, og det er også første gang man står med en hel del juridisk og teknisk ansvar omkring boligen. Man er ikke blevet klog af skade som førstegangskøber, og egentlig, så behøver man heller ikke blive det, hvis man sørger for at få god hjælp fra start.  

En købermægler hjælper dig trygt gennem hele processen ved at en række eksperter, guider dig udenom de mest almindelige faldgruber i forbindelse med boligkøb, og sørger for at du får det bedste ud af det.  

I denne artikel skal vi se lidt nærmere på, hvad en købermægler kan hjælpe med, når du som førstegangskøber skal købe din første bolig. Det første du skal have styr på, er banklånet, hvis du ikke har penge stående på konto til den bolig du gerne vil købe.  

Dette er noget du som regel selv skal ordne, men man kan godt få køberrådgivning, der hjælper dig i forhold til godkendelse fra banken, så du er sikker på at du får den løsning, der passer bedst til dit boligkøb. Det kan nemlig være svært at vide som førstegangskøber, og specielt hvis man ikke har prøvet at låne penge i banken før.  

Hvad kan en købermægler hjælpe med?  

Her skal vi se lidt nærmere på, hvilke ydelser en købermægler kan hjælpe med, ås du er helt sikker på at du får så meget som muligt ud af dit første boligkøb - og at du ikke bliver snydt, når det kommer til købsaftale og skader.  

Gennemgang af købsaftale 

Få rådgivning fra købermægler i forbindelse med din købsaftale, så du kan få den gennemgået af en professionel, der ved hvad der er almindeligt, for den type bolig du vil købe. Hvis der er noget ved din købsaftale, der ikke er i din favør og som er en potentiel juridisk faldgrube, så er dette noget som din købsmægler vil opdage.  

Gennemgang af el, tilstandsrapport og energimærke 

Din købermægler vil også kunne hjælpe dig med en gennemgang af de tekniske forhold ved din bolig, så du er sikker på at der ikke bliver påstået noget, der ikke er rigtigt. Her kan man også kigge på om energimærket er korrekt, og om der er nogle eventuelle fejl og mangler, der ikke er blevet dokumenteret. Det kan være en god sikkerhed at få en købsmægler til at gennemgå disse forhold på forhånd.  

Skødeskrivning og tinglysning 

En købermægler kan også hjælpe dig med skødeskrivning og tinglysning. Dette er komplicerede juridiske dokumenter, der skal udarbejdes korrekt, og det er særdeles vigtigt med tanke på fremtiden, hvis du på et tidspunkt skal sælge din bolig. Førstegangskøb er gerne noget man køber for en fase af sit liv, for eksempel mens man stadig studerer, og mange køber en ny bolig, når ens livssituation ændres undervejs gennem livet. Derfor er det ikke sikkert du altid vil blive boende i din første bolig, og blandt andet derfor er det meget vigtigt at sikre at alle papirer er i orden.  

Gratis skadehjælp 

Som regel indebærer en aftale med en dygtig købsmægler,1 års gratis skadehjælp. Det betyder altså, at hvis man opdager en skade eller betydelig fejl på sin bolig, inden et år efter man har købt den, så kan man stadig få hjælp fra sin købsmægler.  

Hvordan kan det spare penge?  

Du tænker måske, hvordan kan dette spare mig for penge i forbindelse med mit boligkøb, det koster da penge at hyre en boligmægler? Det er sandt, men det er noget du skal anse som en investering, for at undgå større udgifter. En boligmægler kan nemlig opdage forhold ved din bolig, der kan have en eller anden form for indvirkning på prisen, og din boligmægler, vil altid gerne handle i din favør. En boligmægler vil også sørge for at du undgår at lave potentielt dyre fejltagelser i forbindelse med dit boligkøb.