De bedste rejsedestinationer til sabbatåret

De bedste rejsedestinationer til sabbatåret

Der er mange gode grunde til at holde et sabbatår efter studiet eller imellem forskellige studier som for eksempel efter gymnasiet og inden universitetet. Et sabbatår kan være med til at give de studerende en tiltrængt pause, hvor de kan tage noget tid til at finde ud af, hvad det næste skridt i deres liv skal være.

Der er mange gode grunde til at holde et sabbatår efter studiet eller imellem forskellige studier som for eksempel efter gymnasiet og inden universitetet. Et sabbatår kan være med til at give de studerende en tiltrængt pause, hvor de kan tage noget tid til at finde ud af, hvad det næste skridt i deres liv skal være. Et sabbatår kan også se ud på mange måder. Man kan for eksempel arbejde og dermed tjene penge til en lejlighed, fore opsparingen eller tjene penge til at rejse. Man kan også vælge et job, der hjælper en videre på det næste arbejdsmæssige eller studierelaterede skridt. Hvis man vælger at tage ud og rejse i sit sabbatår, så er der også mange forskellige måder, man kan vælge at gøre det på.

Man kan arbejde sig vej frem

For det første så kan man tage på det, der populært set kaldes en working holiday. Det vil sige, at man enten rejser til et bestemt land med det formål at arbejde et bestemt sted eller man kan rejse til et land og så finde arbejde i de byer, man gerne vil besøge. Når man så gerne vil rejse videre til det næste sted, så finder man så et nyt arbejde i den nye by.

Vælger man en working holiday, så er der også flere måder, man kan gøre det på. Der findes forskellige danske organisationer, organisationer, der formidler kontakten mellem arbejdssted og den rejsende – for eksempel i Australien eller New Zealand, hvor det er populært at rejse ned og arbejde på en farm og dermed både tjene penge, få noget arbejdserfaring og få en virkelig fed oplevelse med på vejen. Her møder man også ofte unge fra andre lande og man mødes på en anden måde, når man er fælles om et stykke arbejde.

Tag på roadtrip

Man kan også vælge at tage på roadtrip. Her er der igen forskellige måder at gøre det på. Der er enten organisationer, der kan tilrettelægge hele eller dele af rejsen for de rejsende, eller man kan vælge selv at finde kortet frem og begynde at tegne sin drømmerute. Besøger man for eksempel Kilroy, så har de mange gode bud på, hvordan man kan strukturere sin roadtrip. Man kan for eksempel vælge at sammensætte en meget spændende tur ned gennem USAs vestkyst. Her kan turen både gå forbi Los Angeles, San Francisco og den lysende og glitrende by, der beliggende midt i Nevadas ellers så golde ørken er et sandt paradis for eventyrlystne rejsende. Byen er kendt for sine mange kasinoer, som bestemt er et besøg værd. Her man man finde et bredt udvalg af forskellige spil som blandt andet det populære pokerspil Texas Hold’Em. Det er den mest populære variant af spillet både online og offline. Når man skal besøge Las Vegas, så er det altid en god idé at have et godt kendskab til spillene på forhånd. Det kan man gøre på flere forskellige måder, som for eksempel at besøge én af de mange onlineudbydere som https://www.pokerstars.dk/ for eksempel. Her kan man både lære at spille spillet, lære reglerne at kende og lære, hvordan man kan spille de forskellige hænder – dermed er man bedre forberedt, når man rammer The Strip i Las Vegas.

På sådan en roadtrip rammer man mange forskellige kulturer, naturomgivelser, og forskellige andre oplevelser. Ned gennem USA er der både ørken, strand, storby og små samfund og det kan være en meget spændende oplevelse, der giver meget erfaring i rygsækken.

Oplev Asien med en rygsæk på ryggen

En anden meget populær måde at rejse på er som backpacker – en såkaldt rygsækrejsende. Her er der også mange muligheder for at besøge både Australien, New Zealand, USA og selvfølgelig Asien, der er et yndet rejsemål for backpackere. I Asien kan man opleve en skøn blanding af forskellige kulturer, god mad, et skønt natteliv, lækre strande og pulserende storbyer. Og så er det et land, hvor man næsten altid er helt sikker på at støde ind i andre unge rejsende fra de vestlige lande. Man kan snorkle, besøge fantastiske templer i junglen eller dase på en strand fra morgen til aften.

Der er med andre mange fantastiske muligheder for at sammensætte det helt perfekte sabbatår på uanset hvordan man ønsker at bruge sit år. Man kan både backpacke, tage på roadtrip, arbejde sig frem eller sammensætte sin tur på mange andre måder.