Copenhell

Copenhell

Som et ret nyt skud på stammen, fra 2010, er Copenhell sprunget i luften fra første gang det kom i stand. Aldrig har man set så mange metalfreaks på samme sted som her i Danmark. Og det er ikke kun danskere der kommer til festivalen. Det er folk fra hele verden, der hylder metalmusik som ofte bliver overset på andre festivaler, eller som ikke kommer til sin fulde ret, når en festival spiller mange forskellige genrer.

Geografi og transport

Gungrende trommer og pumpende bas drøner ud fra Refshaleøen, hvor festivalen bliver afholdt. Copenhell er en byfestival, som er den mest centralt placerede festival i en storby i Europa. Det tager ingen tid at komme til festivalen fra København centrum om du er på gåben eller på cykel. Dermed er det også det perfekte sted at holde en festival.

De rå og rustikke B&W bygninger, som engang blev brugt som skibsværft, står godt til den tunge metal musik. Som en ø af hvinende sirener, kan man se og høre festivalen fra Langelinie bag Den Lille Havfrue.

Ikke langt derfra ligger Christiania og summer som en lille bi syd for den smukke blomst der vokser på spidsen af Amagerøen. Eller er det omvendt?

Festivalen forløber over tre dage og der er fuld kraft på alle tre scener hele tiden.

 

Overnatningsmuligheder:

Hvis du helst vil bo tæt på festivalen har du mulighed for at bo i telt på campingpladsen på Refshaleøen. Der er flere typer af telte du kan vælge imellem. Du kan selvfølgelig tage dit eget telt med og slå det op på pladsen. Du får dog kun 2,5x2,5 meter pr. campingbillet, så hvis dit telt er større end det, skal du bruge flere billetter. Hvis du ikke gider stå og pakke et telt ud og slå det op, men gerne vil bo tæt på pladsen alligevel, så er der allerede opslåede telte på campingpladsen, som du kan leje. Der er kun plads til to personer i hvert telt og I skal bare huske sovepose og liggeunderlag. Når festivalen er slut må I tage teltet med hjem. Det er købt og betalt for via din billet.

For de lidt mere komfortable typer er der tent-houses, som er et sponsoreret telt med fast bund og en rigtig seng! Det er nok mere populært hvis du får en metal-chick på krogen end at sove i de bløde væltetelte.

Det er næsten et førsteklasses hotelværelse, da der både er mulighed for at oplade din telefon, hænge dit tøj op på knager og får den flotteste udsigt over havnen og Amalienborg. Alt hvad du behøver at medbringe er lagner, dyner og puder.

De rå og rustikke metaltyper foretrækker måske at sove i en minivan autocamper. Også det er der mulighed for. Så du behøver ikke forlade øen for at finde hjem i seng, hvis du bare har bestilt en plads på campingpladsen. For at komme til og fra campingpladsen kan man endda sejle derover med havnebussen!

Der er også mulighed for at komme i bad eller gå i sauna, hvis det er noget man synes man trænger til om sommeren.

Hvis ikke du er tidligt nok ude til at få en plads på campingpladsen, så kan du altid leje et værelse på et af de mange hoteller i København.

 

Handicappede og børn

Musik har mange farver og mange typer af fans. Nogle er også handicappede, og de skal selvfølgelig heller ikke gå glip af den musik de elsker allermest. Kørestolsbrugere kan medbringe en ledsager så længe denne kan fremvise et medlemsbevis fra Danske Handicaporganisationers Brugerservice. Der er perlegrussten ved hovedindgangen, så du skal ind ad den vestlige indgang for at undgå dette. Copenhell sørger for i samarbejde med kørestolsbrugere at teste området dagene i forvejen, for at sikre at alle faciliteter er let tilgængelige.

Musiksmag har heller ingen alder, så selvfølgelig skal det være muligt at tage sin lille purk eller datter med, så de også kan blive indviet i metallets univers. Børn under 12 år kommer gratis ind ifølge med en voksen. Hver voksen kan ledsage to børn under 12 gratis. Det anbefales dog at børn ikke færdes på festivalpladsen efter aftensmadstid.

 

Mad og drikke

Det er ikke tilladt at tage sin egen grill med uanset om det er kul, gas eller noget helt tredje. Der er masser af mad- og drikkevarer du kan købe på festivalpladsen til ganske fair priser. Det er dog tilladt at indtage dine hjemmebragte mad- og drikkevarer på selve campingpladsen.

 

Smadreland og Biergarten:

Udover de tre musikscener er der mulighed for at få afløb for sin indestængte vrede i Smadreland! Som en anden viking eller hammersvingende dværg må du smadre alt hvad der er muligt i dette Slaraffenland for destruktion. Sving hammeren som de gamle metalarbejdere gjorde det og smadr en bil til ukendelighed.

Når du er blevet træt i armene kan du svinge med hovedet i stedet for i Biergarten. Biergarten er det store øltelt, hvor karaokemetal og fællessang strømmer ud fra. Du kan vælge at svinge hovedet tilbage for at tømme et krus øl og tørre sveden af panden fra den danske sommer eller du kan svinge hovedet i takt med musikken og headbange dig til præmier. Et sted i Asgård sidder de gamle guder og ser misundeligt ned på Biergarten midt i Danmarks vildeste metalfestival: Copenhell.

 

5 gode råd

 

-          Som den populære festival Copenhell er blevet og med de mange metalfans der strømmer til fra nær og fjern, så er det en god ide at være på forkant og købe billetten i god tid. (Også til campingpladsen, hvis du ikke skal forvises ud af helvedes forgård for at finde din seng på et alt for helligt hotel!)

-          Hvis du som de gamle guder indtager store mængder af alkohol, så er det en frygtelig god ide at huske at hælde lidt vand på kroppen (også indenbords) så promillen ikke bliver alt for høj og du ikke ved hvornår dit yndlingsband spiller.

-          Når du headbanger eller joiner en moshpit, så vær opmærksom på de andre omkring dig. Der er ikke noget så træls som at få en skalle fordi headbangingen var ukoordineret. Hvis nogen falder i mosh’en, så gør plads og hjælp dem op igen.

-          Pas godt på dine ting! Når du headbanger eller kaster dig rundt i mængden af mennesker kan du let tabe briller, pung eller mobil, så hav dem et sikkert sted, så du ikke skal bruge penge på at reparere skærmen efterfølgende. Og brug kontaktlinser. Det er så meget federe at kunne se det band man er kommet for at se. Mister du noget kan du måske finde det igen på hittegodskontoret på Copenhell.

-          Husk ørepropper! Det kan godt være at du elsker at høre musik for fuld smadr, men du har også et liv efter Copenhell og der kan det være ganske godt at kunne høre. Du går ikke glip af noget med ørepropper i. Du mærker stadig musikken pumpe og vibrere i kroppen på dig.

 

Navne på festivalen:

Copenhell har hvert år haft god succes med at skaffe de bedste navne til festivalen. Blandt nogle af de store kan nævnes: Black Sabbath, Megadeth, Gojira, Iron Maiden, Kvelertak, Anthrax, Meshuggah og Red Warszawa.

Der er gang i den fra start til slut, så hvis du har sarte ører ligger Operaen lige ovre på den anden side af sundet.

 

At blive frivillig på Copenhell

Ligesom mange andre festivaler kan Copenhell ikke køre rundt uden frivillige. Du kan tilmelde dig via deres facebookside her eller du kan søge om at blive praktikant. Det er særligt scenebyggere der er behov for da Copenhell har et særligt image som går igen i blandt andet udsmykningen af scenerne. Men der er behov for alle slags frivillige: Vagter, opsyn med toiletter, opsætning af telte, skilte og hegn, oprydning, mad og drikkeboder og selvfølgelig alt koordineringsarbejdet bag, samt transport af udstyr ud til B&W værftet.

Copenhell har også behov for frivillige livreddere til at holde øje med dem, som tager en dukkert i den varme sommersol.

De bedste ved at være frivillig ud over at komme gratis med til festivalen er at være med til at bygge det hele op og se resultatet der glæder så mange mennesker. Man får en god fornemmelse i maven når man ved man glæder så mange mennesker der har en fest. Også som frivillig har man en fest sammen. Der er mange gengangere, men de nye finder sig også hurtigt tilpas.

 

Sikkerhed

Udover de frivillige er der professionelle vagter på hele festivalpladsen. De er der ikke for sjov og ballade, men for at sikre at festivalen forløber sikkert og godt. Alle skal selvfølgelig passe på hinanden, hvilket metalfans også er meget kendt for at gøre. Hvis nogen føler sig utilpas, så giv plads og hjælp dem væk fra mængden.

Der er samaritter hele døgnet rundt på pladsen, som kan hjælpe alle der har brug for det lige fra dehydrering til hovedskader eller flade tæer.

Du må ikke bruge professionelt udstyr til at optage lyd og billeder med, men du må gerne bruge din telefon. Det er muligt at hæve penge på pladsen, men det er en fordel at medbringe kontanter hjemmefra. Du må ikke medbringe din egen stol eller pavillon på campingpladsen, da der ikke er plads til dette. Til gengæld må du gerne have en flagstang med, hvor du kan sætte dit helt eget flag på, så du let kan finde dit telt. Flagstangen må dog ikke medbringes på selve festivalpladsen.

Våben og paraplyer er også bandlyste på Copenhell. Man kan godt være hardcore og se hardcore ud uden at bære våben. Patronbælter er dog tilladt, bare de ikke indeholder skarp ammunition. Apropos hardcore, så er det ret fimset at stå med en paraply til en metalfestival. Lad regnen drive i stride strømme nedover dit ansigt og tramp mudderet op til knæene, hvis det er dårligt vejr. Musikken skal nok få dig til at tænke på noget andet. Og hvis solen skinner, så nyd det. Sommeren er kort i Danmark.