Få set din økonomi efter

Få hjælp til din økonomi – brugere har i gennemsnit sparet kr. 5.000 pr. år.

  • Gratis & uforpligtende
  • Hurtigt svar
  • Hjalp fra start til slut
Ved at indhente tilbud, accepterer du vores betingelser

“Du får samtidig en bruger på Monera, hvor du løbende får gode råd til hvordan du sparer flere penge i din Økonomi.”

Ved at indhente tilbud, accepterer du vores betingelser

Klik her for at komme til Penge-sektionen, hvor du finder flere artikler omkring a-kasser, forsikringer og banker målrettet unge og studerende

Boligsikring - hjælp til studerende om boligsikringen

Boligsikring - hjælp til studerende om boligsikringen

Nu er du forhåbentlig blevet optaget på dit drømmestudie eller står på standby indtil der er plads. For de fleste betyder optagelse på en videregående uddannelse, at man bliver nødt til at flytte til en af de store studiebyer - København, Århus, Odense, Roskilde, Aalborg, Kolding eller Sønderborg.

Denne artikel tager udgangspunkt i, at du allerede har fundet et sted at bo - det kan være en privat lejlighed eller kollegieværelse. Når du har underskrevet din lejekontrakt, så skal du finde ud af om du kan modtage boligsikring.

Penge til mere med boligsikring

Livet som studerende er ikke altid en dans på roser, og pengene skal helst række til både studierne, hverdagen og lidt sjov i fritiden. Derfor anbefaler vi kraftigt at du søger om boligsikring hos din kommune. Boligsikring er en form for social ydelse, der kan søges af alle personer som bor til leje og ikke modtager en social pension. Boligsikringen fungerer ved at du ansøger din kommune om at vurdere din boligsituation med henblik på støtte. Boligsikringen er individuel og udregnes på baggrund af din nuværende indkomst, husleje per m2 og andre parametre. Som udgangspunkt kan det sagtens betale sig for de fleste studerende at søge boligsikring - ydelsen ligger i gennemsnit på cirka 500-600 kroner per modtager. Det er for mange studerende et væsentligt bidrag til den månedlige husleje.

Forudsætningerne for at kunne få boligsikring

Før du begynder at søge din kommune om boligsikring, skal du være opmærksom på de forudsætninger som gør sig gældende:

 - For at modtage boligsikring skal du bo til leje i en lejlighed der har eget køkken med afløb.
- Du kan IKKE modtage boligsikring, hvis du deler køkken eller bad med en anden på f. eks et kollegieværelse. Er der tale om en privat lejlighed gælder denne regel selvfølgelig ikke.
 - Bor du i et bofællesskab, så skal du være opmærksom på at kun en af lejerne kan modtage boligsikring. Lejere i et bofællesskab betragtes nemlig som en familie.

Overholder du forudsætningerne, så skal du bare bruge nettet til at udfærdige din ansøgning og sende ansøgningen til din kommune. Boligsikring søges nemmest gennem Borger.dk - her kan du via nettet indtaste alle relevante informationer til kommunen. Du skal være opmærksom på at du skal aflevere dokumentation og bilag som supplement til din elektroniske ansøgning, det drejer blandt andet om: lejekontrakt, skattepapirer, årsopgørelse, lønsedler og andre informationer.

Pr. 1. marts er det den nye myndighed Udbetaling Danmark der har denne opgave. Borger skal gennem www.borger.dk søge boligstøtte.