Bliv klar til studentertiden

Bliv klar til studentertiden

Denne artikel indeholder annonceret indhold.

Studentertiden nærmer sig for dig, der er 3. g’er, og dette betyder, at det snart er tid til fest og farver. Tiden markerer enden på stressende eksamener, lange dage og tunge afleveringer, og studentertiden markerer samtidig starten på et nyt kapitel.

Studentertiden er en unik oplevelse, som du vil huske resten af livet, og selvom studentertiden er lig med festlige traditioner og fællesskab, så kræver tiden også en hel del planlægning. Og det kan være en god idé at begynde i god tid. Læs med nedenfor, og få vores bedste tips til, hvordan du allerede nu bliver helt klar til studentertiden.

Planlæg studenterkørsel

Studentertiden er forbundet med mange forskellige traditioner og én af dem er studenterkørsel. Der er nemlig tradition for, at alle nyudklækkede studenter kører gennem byen i en studentervogn, hvor de besøger den ene klassekammerat efter den anden.

Vognen er pyntet med fængende bannere, højtaleren brager med festlig musik og ladet gynger med syngende unge mennesker. De mange vogne spreder en helt særlig atmosfære i sommerens bybillede, og som student vil du ikke gå glip af denne unikke oplevelse. Men der er rift om de populære vognture, og det er derfor en god idé at være tidligt ude med bestillingen, så du og din klasse kan få fat på vognen, når det passer jer.

Bestil din studenterhue

Den traditionelle studenterhue er én af de vigtigste symboler på, at du har gennemført tre års hårdt arbejde. Studenterhuen markerer både, hvilken studieretning du har haft, og den er samtidig med til at skabe en følelse af fællesskab blandt de mange studenter.

Selve studenterhuen er altså en helt essentiel del af enhver studentertid, og det er vigtigt at bestille huen i god tid, så du kan blive godt klædt på til den store dag. Studenterhuer kommer nemlig i forskellige modeller og størrelser, og du har ofte også mulighed for selv at designe din hue, som du har lyst til. Og produktionen kan derfor tage tid.

Hav tøjet klar

Hvis du kan kalde dig student til sommer, så er du helt sikkert også bekendt med, at studentertiden er lig med en bestemt dresscode. Studenter er nemlig typisk klædt i hvidt fra top til tå, og dette gælder både, når du skal til din sidste eksamen og når du skal deltage i diverse studentergilder.

Dette er en tradition, der går helt tilbage til 1800-tallet, og i kombination med den farverige hue skiller studenterne sig særligt ud i sommerens kulisse. Ligesom enhver anden stor dag er det derfor vigtigt at have styr på tøjet i god tid, så du er helt sikker på at det både passer, og at du føler dig bedst muligt tilpas.