5 gode spareråd til den studerende

5 gode spareråd til den studerende

Denne artikel er sponsoreret af Hellofresh

Er du studerende, og drømmer du om at spare lidt flere penge hver måned? Det kan vi godt forstå, for det kan være svært at få SU’en til at række til det hele. Men der er hjælp at hente, og vi har samlet vores fem bedste spareråd, som du frit kan lade dig inspirere af.

Lav et budget, og hold dig til det

At lave et budget er en af de mest effektive måder at holde styr på dine penge, og faktisk er det en god idé at gøre, uanset om du er studerende eller ej. Start med at lave en oversigt over dine faste indtægter og udgifter. Indtægter kan være SU og løn fra dit studiejob. Udgifter kan være husleje, forsikringer, mobilabonnement, transport, mad og fornøjelser.

Når du har en klar oversigt over dine indtægter og udgifter, kan du nemt se, hvor du kan skære ned, og hvor du har råd til at bruge lidt ekstra. Det vigtige er at holde sig til budgettet. Og husk, at dit budget skal være realistisk. Det er bedre at budgettere med for høje udgifter end for lave, så du undgår ubehagelige overraskelser.

Spar på madudgifterne

Du kender sikkert alt til, at dine madudgifter hurtigt kan løbe op. Men med nogle simple tricks er det faktisk muligt at spare flere penge. Du kan eksempelvis lave en fast madplan og holde dig til den. Det minimerer nemlig dine impulskøb.

Du kan også købe ind i større mængder og fryse det ned, da det ofte også kan svare sig. Og hvis du drømmer om både at spare impulskøbere og minimere madspildet, så kan du overveje at prøve måltidskasser, hvor alt indholdet er tilpasset til specifikke portioner. Udforsk måltidskasser fra HelloFresh til én person her.

Gør brug af studierabatter, når du shopper

Er du klar over, at du som studerende har adgang til en lang række rabatter, der kan hjælpe dig med at spare penge på alt fra tøj til cafébesøg? Ved at udnytte disse rabatter kan du spare betydelige beløb og få mere ud af dit studieliv.

Du kan ofte finde rabatterne i udvalgte butikker eller på diverse online platforme. Det er bare et spørgsmål om at holde godt øje med de tilbud, der er relevante for dig. For at gøre brug af rabatterne er det vigtigt, at du altid har dit studiekort med dig, da det ofte er en nødvendighed for at bevise, at du netop er studerende.

Køb brugt i stedet for nyt

Et fjerde spareråd er, at du med fordel kan købe brugt i stedet for at købe nyt. Det gælder både, når det kommer til møbler i din studiebolig, nyt tøj til garderoben og studiebøger til nye semestre.