Til den studerende som mangler lidt ekstra penge på kontoen

Til den studerende som mangler lidt ekstra penge på kontoen

Det er absolut ingen hemmelighed, at det er de færreste studerende som render rundt med en hel masse penge på kontoen. Det hører ofte med til studielivet at være på SU og måske derudover have et deltidsarbejde, som selvfølgelig skal passe med studiet. Det er trods alt begrænset hvor meget en studerende kan arbejde ved siden af studiet, og hvad gør du, hvis ikke du helt kan få økonomien til at løbe rundt?

Lær aktierne at kende inden du starter

Det er ikke altid nemt at være studerende. Selvom vi er et privilegeret land med mulighed for SU, så er det for mange studerende kun lige nok til at dække huslejen, og hvad skal du så gøre med alle de andre regninger? Selvom du måske arbejder lige så ofte du kan udenfor studiet, så kan det stadigvæk være svært at få det hele til at hænge sammen, og derfor må vi engang imellem tænke i lidt kreative baner. Der findes mange måder hvorpå du hurtigt kan få lidt penge på lommen, men hvad hvis du gerne vil have et større og mere holdbart beløb? Du kunne prøve at lære mere omkring aktier. Selvom alle ved, at aktier ikke nødvendigvis er lig med penge, så er det et forsøg værd, da du kan ende med en ret så stor udbetaling, hvis du altså kender til aktiemarkedet. De færreste studerende har et bredt bekendtskab med aktier på forhånd, og derfor kan det være en god idé at læse op på aktier for begyndere. Her får du en god guide der sætter dig godt ind i tingene, og giver dig et indblik i, hvad aktier er, og hvilke fordele der er ved at kende til dem.

Få hjælp til en bedre økonomi

Når du pludselig har lært lidt mere om hvad aktier er, så kan du begynde at overveje hvilken strategi du vil benytte dig af. Der er mange forskellige, da der ikke er én bestemt måde at lure aktiemarkedet på. Som sagt, så er der ingen garanti for noget som helst, men det er lærerigt, og kan være en spændende oplevelse. En strategi kunne f.eks. være ETF, som betyder ”Exchange Traded Fund”. Her følger du et bestemt marked eller indeks, og derfor får du også det afkast som ETF’en følger. Denne metode er en af de mest populære, når det kommer til passiv investering. Denne strategi benyttes ofte af private investorer, og oftest med gode resultater. Så hvorfor ikke give det en chance? Dog anbefaler vi, at du kigger nærmere på hvad ETF er, inden du blot begiver dig ud i det. Det er dog vigtigt at vide, at aktier ikke nødvendigvis er svaret på dine økonomiske problemer. Hvis du hver måned oplever et stort minus på kontoen, og at pengene på ingen tid forsvinder, så er det måske på tide at få hjælp til din økonomi. Med den rette hjælp, så vil livet som studerende hurtigt blive betydeligt lettere.