Her får du den billigste cykelforsikring - og sådan undgår du at din cykel bliver stjålet.

Klik her for at komme til Penge-sektionen, hvor du finder flere artikler omkring a-kasser, forsikringer og banker målrettet unge og studerende

De fleste af os kender det. Vi skal afsted om morgenen, men vores cykel er ikke hvor vi efterlod den aftenen forinden. I første halvår af 2015 blev der stjålet lidt over 25.000 cykler.

Derfor har Samlino.dk lavet en analyse, for Studenterguiden, af den billigste cykelforsikring. For hvor er det ærgerligt, at få sin cykel stjålet og så ikke at have råd til en ny, hvis man ikke har styr på forsikringen.

Før de forskellige cykelforsikringer kunne sammenlignes, blev der sat nogle kriterier for analysen. Disse inkluderer, at Det skal være muligt for alle danskere at blive medlem af det enkelte forsikringsselskab og få cyklen forsikret uden krav om særlige medlemskaber, fx Pluskunde og selskaberne skal have en online tast-selv funktion.

Derefter blev der sat en case op. Analysens case-person er en 35-årig mand, der bor i Vanløse sammen med sin kæreste. Cyklen der er på “spil” koster fra ny 10.000 kroner. Den er en del af deres indboforsikring, med en selvrisiko på 2.000 kroner.

Analysen viser meget hurtigt at der er stor forskel på forsikringspriser hos de forskellige selskaber. Den gennemsnitlige pris for forsikringen er 2.361 kroner, men der er hele 2.600 kroner til forskel på selskaberne!

Grafen nedenfor illustrerer hvor stor forskel der er selskaberne imellem, så du kan se hvordan dit nuværende selskab rangerer.

Men hvordan kan du sikre dig imod at din cykel bliver stjålet?

Tip nummer et er at du altid skal låse din cykel, selvfølgelig. Hvis den ikke er låst dækker forsikringsselskabet slet ikke tabet af din cykel, så i casen ovenfor vil det være 10.000 kroner direkte ud af vinduet. Det er der ingen der har råd til.

Men det er ikke bare hvilken som helst lås din cykel skal låses med. Nogle forsikringsselskaber kræver at du har en forsikringsgodkendt lås på din cykel. Det er for eksempel en wirelås fra Albus, som kan fås for under 100 kroner. Det er altså værd at spare 10.000 kroner på en ny cykel ved at have en lås til under 100 kroner. Du kan se hele listen med forsikringsgodkendte cykler hos Fri Bikeshop her.

Hvis du bor i et område hvor der generelt foregår mange tyverier, er det måske en mulighed at tage cyklen med op i din lejlighed eller, hvis din cykel kan, tage hjulet af og tage det med ind i din lejlighed.

Hvis du bor i nærheden af en banegård, eller skal væk i weekenden, er der næsten altid et “bur” du kan lukke din cykel ind i, som er låst. Mange steder koster det penge, et lille symbolsk beløb, men nogle steder er det fuldstændig gratis. Så hvis du bor 5 minutters gågang fra en banegård er det helt sikkert værd at tjekke ud, om din cykel kan stå i sikkerhed og du kan sove trygt om natten og vide at du kan komme afsted næste morgen som planlagt!

Hvis du ikke helt passer på case-personen, men stadig gerne vil vide hvor du får den billigste forsikring, kan du med fordel benytte sammenligningsportalen Samlino.dk, ved at klikke her.