Få den perfekte start som studerende i København

København er en fantastisk studieby. Det er bl.a. derfor, at tusindvis af unge fra ind- og udland hvert eneste år valfarter til Hovedstaden for at studere. Du læser med stor sandsynlighed med her, fordi du selv skal være studerende i København – og du kan godt glæde dig.

I denne artikel giver vi dig nogle af de bedste tips og tricks til at få en god start som studerende i København. Læs med her og giv dig selv gode forudsætninger for at få den mest optimale start som ung studerende og ikke mindst få mest muligt ud af Danmarks hovedstad.

Vær god og hurtig til at finde en bolig

Det største problem for dig, der gerne vil studere i KBH, det er højst sandsynligt relateret til boligsøgning. Det kan nemlig være ekstremt svært at finde en passende bolig i København, der hverken er for dyr eller placeret for langt væk fra studiet.

Søg bolig før efterspørgslen eksploderer

Et godt tip er at søge bolig før efterspørgslen begynder at eksplodere. August og september plejer at være to måneder, hvor der virkelig er ”tryk på kedlerne”. Derfor kan det godt betale sig at starte så hurtigt som muligt med at søge bolig i KBH. På den måde er du et skridt foran alle andre og sandsynligheden for at finde noget passende, den vil alt andet lige være større.

Læs også: Hjælp til at finde en studiebolig

Tag ud og oplev byen

Som tilflytter kan byen godt virke overvældende og svær at finde rundt i. Den bedste måde at komme dette ”problem” til livs handler ganske enkelt om at tage ud og opleve byen. Du kan opleve byen på mange forskellige måder. Du kan for eksempel vælge at cykle til og fra studiet. På den måde bliver du bedre til at kende byens veje, stier osv.

Studiearrangementer

Du kan også vælge at deltage i diverse studiearrangementer.  Det vil ryste dig mere sammen med dine medstuderende. Derudover vil mange af arrangementerne foregå forskellige steder i KBH, hvilket vil give dig et bedre kendskab til byen. Det er mildest talt en dum ide ikke at deltage i nogle studiearrangementer, hvis du gør dig forhåbninger om at få en god start på studietilværelsen.

Oplevelser er gode til at ryste studiegruppen sammen

København er en by fyldt med oplevelser, der bare venter på at ”blive oplevet”. Oplevelser af en hver slags er en fantastisk måde at ryste studiegruppen sammen på. Det at dele en oplevelse med andre vil give dig og din studiegruppe et fælles minde som kan danne fundament for et godt og langt venskab.

Et godt sted at søge inspiration til oplevelser i København, det er på DuGlemmerDetAldrig.dk. De har nemlig samlet nogle af de bedste, sjoveste, mest nervepirrende, romantiske og (indsæt selv passende tillægsord) oplevelser i København. Der er uden tvivl noget for enhver smag. Derudover er ganske studievenlige.

Planlæg og disponér din tid bedst muligt

Afhængig af hvilket studie du er optaget på, så kan du godt forvente at få travlt. At være studerende kan være hårdt til tider, da du bliver presset på tiden. Derfor er det uhyre vigtigt, at du formår at planlægge og disponere din tid bedst muligt.

Vi anbefaler, at du er god til at føre kalender over dine aktiviteter. På den måde har du hele tiden et overblik over, hvad du skal – og ikke skal. Det vil også give dig et større mentalt overskud, da overblikket minimerer risikoen for stress.

Find hjælp og guides på Københavns Kommunes hjemmeside

Københavns Kommune har lavet en masse nyttige guides på deres hjemmeside. Guides som vi gerne vil anbefale dig at læse, hvis du gerne vil have flere tips til at få en god start som studerende i København.

Gå til Københavns Kommunes hjemmeside på kk.dk.