Affaldssortering – Sådan skal du sortere dit affald

Affaldssortering – Sådan skal du sortere dit affald

Annonce

Affaldssortering er noget som vi alle sammen lige så godt kan vænne os til bliver en del af vores hverdag. Men hvordan skal man sortere sit affald og hvordan laver man den bedste affaldssortering i sit hjem? Det kigger vi nærmere på, hvor du får nogle tips til at sortere dit affald uden at det kræver mere arbejde i hverdagen for dig.

Sådan laver du affaldssortering

For at lave den bedste affaldssortering så skal du naturligvis vide hvad affaldssortering er. Du kan læse en mere dybdegående guide omkring affaldssortering her hvis du vil vide mere omkring detaljerne. Men vi har her samlet nogle skarpe tips til hvordan du laver affaldssortering på bedste mulige vis i hjemmet.

Hav 2 skraldespande

Når du skal sortere dit affald, så er det naturligvis vigtigt at du har flere skraldespande, uanset om du skal sortere efter pap, papir eller metal og plastik. For uanset om du skal sortere med det ene eller det andet, så er det vigtigt at du kan adskille dit madaffald også kendt som restaffald, væk fra dit andet skrald.

Når du har en ekstra skraldespand, så kan du nemlig mens du smider dit restaffald i skraldespanden, smide f.eks. plastik og jernet i den anden skraldespand.

Bind knude på poserne

Husk at binde knude på poserne så du sikre dig at du sikre dig at det affald du allerede har sorteret, ikke falder ud af poserne og derved gør dit sorteringsarbejde til spildt arbejde.

Gør det til en vane

Affaldssortering bør du gøre til en vane som du altid husker på, når du skal smide affald ud. Jo mere en vane det er, jo mere sikkert er det at man får det gjort.

Alle i familien skal sortere deres affald

Det er vigtigt at gøre det til en familieting, at sortere sit affald, da en familie hurtigt kan komme med meget affald hvert eneste år, og det betyder også at det gør en kæmpe forskel om der kun er en i familien der bruger affaldssortering aktivt eller om hele familien deltager i projektet.