3 ting at være opmærksom på ved et forældrekøb

3 ting at være opmærksom på ved et forældrekøb

Et forældrekøb er ideelt til den studerende, da det ofte er svært at finde lejelejligheder i de forskellige studiebyer. Men når man begiver sig ud i et forældrekøb, er der lige pludselig andre bekymringer indblandet, end når man lejer sig ind hos en udlejer. Denne artikel vil belyse tre ting, som man skal være opmærksom på ved et forældrekøb.

 

Skimmelsvamp

Modsat dét, at leje sig ind i en lejlighed, som har en udlejer/vicevært, så står man selv for de praktiske ting når man foretager sig et forældrekøb. Dette er eksempelvis diverse reparationer og skimmelsvamp. Derfor skal man altså ved et forældrekøb bøvle med blandt andet fjernelse af skimmelsvamp, hvilket er en ting, man derfor skal være opmærksom på.

 

Renovering er op til dig

Ligesom tidligere nævnt, er det ved et forældrekøb dig selv, som skal sørge for de praktiske ting, fremfor din udlejer, som har ansvaret. Dette skaber i høj grad en større frihed til dig og din kreativitet. Dog kan det også skabe udfordringer, hvis forældrekøbet viser sig at være af ældre stand, og derfor er der flere ting som skal renoveres, hvilket kan ende med at blive en dyr affære. Derfor er et alternativ til forældrekøb at få bygget sig et nyt typehus. På denne måde er man sikret, at alt i nyt og i tip top stand, og man slipper for bøvlet og besværet ved renovering. Dette typehusfirma på Sjælland sørger for det hele, og sørger for funktion såvel som kvalitet, hvilket er oplagt, hvis man ikke selv gider sørge for renoveringen.

Lejeforholdet mellem forældre og barn

Selvom det er dine forældre, der vælger at købe et forældrekøb af en bolig til dig, vil der stadig være et udlejer-lejer-forhold mellem jer. Under generelle omstændigheder, er det derfor stadig mulighed for dig at søge boligsikring, idet du er underlagt de almindelige regler i lejelovgivningen. Sørg derfor for at have en skriftlig lejekontrakt, for at du er sikret, at kunne ansøge om boligsikring.