Boligsikring - hjælp til studerende om boligsikringen

Boligsikring - hjælp til studerende om boligsikringen

Nu er du forhåbentlig blevet optaget på dit drømmestudie eller står på standby indtil der er plads. For de fleste betyder optagelse på en videregående uddannelse, at man bliver nødt til at flytte til en af de store studiebyer - København, Århus, Odense, Roskilde, Aalborg, Kolding eller Sønderborg.

Er du allerede studerende, eller skal du til at være det? For mange betyder optagelse på en videregående uddannelse, at man skal flytte – enten af lyst, eller fordi studiet ligger i en anden by end den, man bor i.

Her kan du få gode råd til, hvordan du finder en studiebolig.

 

Denne artikel tager udgangspunkt i, at du allerede har fundet et sted at bo

Når du har underskrevet din lejekontrakt og lige har fået de vigtigste ting ind i din nye lejlighed, er det tid til at finde ud af, om du kan modtage boligsikring.

Det gider du måske ikke bruge din tid på, men det bør du helt klart gøre, for boligsikring er en økonomisk hjælp, som du som studerende muligvis kan modtage – og hvem vil ikke gerne have lidt ekstra penge, der for eksempel kan dække noget af huslejen. 

Mere præcist er boligsikring en form for social ydelse, der kan søges af alle personer, der bor til leje og ikke modtager en social pension.
Boligsikringen er individuel og udregnes på baggrund af din nuværende indkomst, husleje per m2 samt andre parametre.

Som udgangspunkt kan det sagtens betale sig for de fleste studerende at søge boligsikring. Ydelsen ligger i gennemsnit på cirka 500-600 kroner per modtager. Det er for mange studerende et væsentligt bidrag til den månedlige husleje.

 

Penge til mere med boligsikring

Livet som studerende er ikke altid en dans på roser rent økonomisk. Det er dejligt med SU, men det kan være svært at få den til at række til den sidste i måneden, når der gerne skal være penge til både:

-          Studierne: Studiebøger er bestemt ikke billige.

-          Hverdagen: De færreste gider leve af havregrød og pasta med ketchup.

-          Husleje: Huslejepriserne bliver ikke just lavere.

-          Forsikringer: Ja, det bør du også bruge penge på.

-          Lidt sjov i fritiden: Studielivet skal jo nydes. 

Og alt muligt andet. Der er nok at bruge penge på, hvilket enhver studerende er helt klar over, og derfor anbefaler vi kraftigt, at du søger om boligsikring hos din kommune.

 

Forudsætningerne for at kunne få boligsikring

Før du bruger en masse tid på at søge din kommune om boligsikring, kan det være en god ide, hvis du sætter dig lidt ind i, hvilke forudsætninger der gør sig gældende: 

-          For at modtage boligsikring skal du bo til leje i en lejlighed, der har eget køkken med afløb.

-          Du kan IKKE modtage boligsikring, hvis du deler køkken eller bad med en anden på for eksempel et kollegieværelse. Er der tale om en privat lejlighed gælder denne regel ikke.

-          Bor du i et bofællesskab, skal du være opmærksom på, at kun én af lejerne kan modtage boligsikring. Lejere i et bofællesskab betragtes nemlig som en familie. 

Læs alle regler om boligsikring på www.borger.dk.

Hvis det ser ud til, at du er i gruppen, der kan modtage boligsikring, skal du bare bruge nettet til at udfærdige din ansøgning og derefter sende ansøgningen til din kommune.

 

Hvordan søger du?

Boligsikring søges nemmest gennem www.borger.dk. Her kan du via nettet indtaste alle relevante informationer til kommunen.

Du skal være opmærksom på, at du skal aflevere dokumentation og bilag som supplement til din elektroniske ansøgning. Det drejer sig blandt andet om lejekontrakt, skattepapirer, årsopgørelse og lønsedler.

-          Gå ind på www.borger.dk

Klik på ’Boligstøtte’ på forsiden

 

Klik på ’Søg boligstøtte’

 

Log ind med NemID

Læs vejledningen

 

Klik på ’Videre’

Udfyld ansøgningen 

Sæt gerne lidt tid af til søgningen, for det kan godt tage noget tid.  


Lav en cirka-beregning

Er du meget nysgerrig, kan du meget nemt lave en beregning på, hvor meget du cirka kan få i boligstøtte:

-          Gå ind på www.borger.dk

Klik på ’Boligstøtte’ på forsiden

 

Klik på ’Beregn boligstøtte’

Læs vedledningen

Klik på ’Videre’

Indtast dine oplysninger

 

Lav ændringer i din ansøgning

Nogle gange er det nødvendigt, at man laver ændringer i sin ansøgning. Det skal man for eksempel, hvis man flytter, eller hvis ens indkomst ændrer sig. Hvis du vil vide, hvilke andre ændringer i dit liv der fordrer, at du laver ændringer i din ansøgning, samt hvordan du laver ændringer din ansøgning, skal du gøre følgende:

-         Gå ind på www.borger.dk

Klik på ’Boligstøtte’ på forsiden

 

Klik på ’Tilføj ændringer’

 

Log ind med NemID

Læs om ændringer

Klik på ’Videre’, hvis du vil lave ændringer i din ansøgning



Held og lykke med søgningen!