3 tips - Sådan undgår du studiegæld på SU

3 tips - Sådan undgår du studiegæld på SU

Der er utroligt mange der er begyndt at optage studiegæld, fordi de ikke kan få pengene til at slå til i hverdagen. Det leder desværre også til at mange studerende ikke kan betale deres studiegæld tilbage igen. Det er heller ikke ligefrem muligt at blive rig af en SU, hvilket naturligvis heller ikke er meningen, da SU blot skal sørge for at du kan få råd til et sted at bo og mad mens du studere. Men vi har valgt at lave disse tips til hvordan du undgår at optage studiegæld, så du kan få en bedre start på din karriere når du er ovre din studieperiode.

Lav et budget

Noget af det første som alle studerende bør få lavet, er et budget som dækker alle de omkostninger og udgifter, som man har i hverdagen. Det er helt i orden at nøjes med at lave et budget med papir og pen, men du skal huske at få alle de udgifter du har hver måned med.

Her kan du med fordel vælge at gå igennem din bankkonto og se hvad du har haft af udgifter de seneste år, og på den måde få en ide om præcist hvad du skal betale i de kommende måneder/ resten af året. Derefter får du lavet en budgetkonto om du fast overføre til hver måned. Du kan også få hjælp af banken til at lave dit budget, så du både får en skabelon og noget professionel hjælp til det.

 

Spar på de faste udgifter hver måned

Du bør gennemgå alle dine faste udgifter hvert år og se om du ikke kan få skåret de faste udgifter ned. Måske har du en dyr forsikring som du betaler ret mange penge til hver måned. Her kan du faktisk kontakte din nuværende forsikring og høre dem omkring mulighederne for at få noget rabat fordi du har været en loyal kunde i lang tid. De fleste selskaber går med til at give et afslag, men de gør det ikke automatisk. Det betyder altså at du selv skal kontakte dem for at få denne rabat. Du kan også kigge på dine tv pakker og se om der er mulighed for at opsige nogle af dem. Der findes også billige alternativer til tv pakker, som eksempelvis streaming på nettet, hvor du eksempelvis her på https://mit-bredbaand.dk/streaming/ kan du få en oversigt over alle de muligheder der er for at streame online, hvor de fleste af dem giver dig en gratis prøveperiode så du kan teste det af.

 

Lav en madplan

Når du er på SU, så er en af de bedste muligheder for at spare penge, ved at spare penge på din madlavning. Her kan du lave en madplan én gang om ugen som beskriver præcist hvad du skal have og spise hver dage i ugen. Når du så handler ind en enkelt gang om ugen, så slipper du for at lave en masse impulskøb og på den måde kan du hurtigt få en ret stor besparelse. Derudover så er chancen for at købe junkfood også langt mindre, hvilket spare dig for endnu flere penge.