Ved at starte virksomhed? Det skal du huske!

Ved at starte virksomhed? Det skal du huske!

Går du og drømmer om at starte din egen virksomhed, men du er i tvivl om du har styr på det hele? Der er mange tin man skal have styr på og det tager lang tid at få dannet sig de helt klare overblik. Men husk på at, Rom blev ikke bygget på en dag. Så er det aldrig for tidligt at forberede sig på det. Der er mange spørgsmål. Her kan du få lidt inspiration til hvad du egentlig skal huske, når du skal til at være iværksætter.

 

Lav en forretningsplan

En forretningsplan giver et overblik over hvad du gerne vil med din virksomhed. Det kan hjælpe dig med at strukturere hele din ide, og det giver også andre et indblik i, hvad det er du arbejder med, og hvor du gerne vil hen. Du kan ud fra planen træffe de bedste forretningsmæssige og økonomiske beslutninger, samt få et overblik over dine muligheder. En forretningsplan gør det nemmere at overbevise banker og investorer om at du ved hvad det er du laver, at du er seriøs og de skal da helt sikkert satse på dig. Hvordan laver man så sådan en, tænker du nok. En forretningsplan skal bl.a. indeholde oplysninger om dit budget, finansieringen, organisering, salg, markedsføring og hvor du gerne vil hen med hensyn til udvikling. Hvis du står lidt på bar bund, kan du finde utallige skabeloner til forretningsplaner med en søgning på google.

 

Det Centrale Virksomhedsregister (CVR)

De fleste virksomheder skal have et CVR-nummer og det får du, når du registrer din virksomhed. Det er virksomhedens unikke identifikationsnummer og du bruger det hvis du f.eks. skal identificeres overfor myndigheder og private når der udstedes fakturaer osv. Hvis du dog ikke regner med en årsindtægt på mere 50.000 kr., så er det frivilligt om du vil registrere dig. Der er dog nogle fordele med et CVR- nummer, da du får en erhvervs konto i banken, dokumentation for din virksomhed, en erhvervsforsikring hos dit forsikringsselskab og NemID medarbejdersignatur. Måske forvirre det her, mere end det gavner dig, men husk at der altid er hjælp at hente. Du kan læse dig frem til rigtig meget, eller opsøge professionelle til at hjælpe dig.

 

Find lokaler

Måske starter du bare stille og rolig ud i din mors kælder, men hvis du skal have flere medarbejdere, bør du nok tænke lidt større. Det er ikke nødvendigvis svært at finde lokaler, men det afhænger selvfølgelig af din økonomiske situation og dine krav til lokalerne. Hvis du skal leje, bør du sætte dig ind i erhvervslejeret og kontrakt. Måske skal du konsultere med en advokat og en erhvervsmægler, så du kommer godt fra start. Få styr på dine ideer og økonomiske situation før du kaster dig ud i livet som selvstændig, men vær ikke bange for at tage chancen.