VM i ridning for universitetsstuderende?

VM i ridning for universitetsstuderende?

Som studerende kan det være svært både at finde tid og råd til sine hobbyer og samtidig kunne passe sit studie - især hvis der er tale om en hobby i den dyrere ende af skalaen som eksempelvis ridning. Men selvom man som studerende ofte ikke har den stærkeste økonomi, og ridning er en utrolig dyr sport, findes der en mulighed for at kombinere de to ting. WUC Equestrian er verdensmesterskabet i ridning for universitetsstuderende og afholdes af FISU (International University Sports Federation) hvert andet år.

Verdensmesterskabet i ridning for universitetsstuderende har eksisteret siden 1998, og i 2016 vandt den danske rytter Katja Berg guld i dressur.

For at finde rytterne til VM-holdene afholdes der udtagelsesstævner, og der findes organisationer, der samler og støtter atleterne. Et VM-hold kan bestå af maksimum fire personer, og til VM konkurreres der i dressur og spring - både for hold og individuelt.

Universitetsstuderende fra hele verden deltager i mesterskabet, og mange tropper op med både holdledere, trænere, reserveryttere og heppekor.

Til arrangementet rider alle på lånte heste, og man konkurrerer i hver runde mod andre ryttere på samme hest. Dermed handler det ikke om, hvem der har råd til at medbringe den bedste hest men derimod om, hvilke ryttere der hurtigst og bedst kan omstille sig til en ny hest.

Er du både studerende og rytter, kan dette mesterskab være den perfekte løsning for dig. Det kræver nemlig ikke, at du har en masse penge til en dyr hest, men derimod blot at du har det vigtigste udstyr som en sikker hjelm og gode ridebukser – eksempelvis Kingsland ridebukser.

Studentersport er ikke et særlig kendt fænomen i Danmark endnu, men mange andre lande har allerede taget fænomenet til sig. Der afholdes VM for universitetsstuderende i mange forskellige sportsdiscipliner, eksempelvis håndbold, badminton og svømning. Så du kan med fordel undersøge, hvilke muligheder der findes, for at du kan udleve din passion, samtidig med at du studerer. Det ene behøver ikke udelukke det andet.