Udsmyk din studiebolig! – på budget

Udsmyk din studiebolig! – på budget

Du er lige flyttet til en nye by og har muligvis ikke meget med hjemmefra der kan passe ind i dit lille nye kollegieværelse. Derfor kan din nye bolig godt virke fremmed og ikke særlig hyggeligt. – Kig med her for et par tips og tricks til at pifte dit værelse op uden at det ødelægger budgettet.

 

Genbrug er din bedste ven

Hvis du endnu ikke er bekendt med begrebet ”genbrug” så vil jeg formode at du har levet under en sten eller boet med næsen i vejret det meste af dit liv. For en studerende er det en sand guldgrube at finde i de mange genbrugsbutikker der er at finde rundt om i de mange studiebyer. Her kan du finde alt fra tøj til møbler og andet spændende til udsmykning. Ofte har hver butik en særlig funktion, fx handler nogle kun med tøj, andre kun med møbler/glas. Alt efter hvad du søger, og er du i tvivl hvor du kan finde det, kan du altid spørge de søde gamle damer der render rundt i butikken. I genbrugen kan du finde sjove og anderledes farver og former der kan pifte din lejlighed op for billige penge. Ofte kan du endda prutte om prisen eller finde ting på udsalg.

Genbrug er ikke bare en mulighed for at finde billige ting, men har du også stolthed i at være anderledes eller en ”fashionista” er der mange gyldne fund at finde her så du kan skille dig ydere ud ved dit vintage look som ingen andre har.

 

Prikken over I’et

Efter turen i genbrugen har du sikkert nu fået fyldt din gulvplads godt ud og mangler sikkert noget til de bare hvide vægge. Her kan man ty til hurtige gør-det-selv projekter med farvede kartonbokse eller glas hængt ned fra loftet med lyskæder i. Her sætter kun din kreative sans grænsen for udsmykningen, og mangler du inspiration kan du altid finde ”tutorials” på nettet der viser dig lige hvordan kan gøres.

Derudover skal man aldrig undervurdere effekten af gode moderne billeder til væggen. Mange steder kan man finde billige malerier på lobbemarkeder, rastepladser eller ved dit kollegie og lejlighed som andre har efterladt.

Selvfølgelig er det også en klar forudsætning at det kan tage tid at gøre dit nye hjem hyggeligt, men det kommer ofte lidt efter lidt i takt med at få øjnene op for de alternative muligheder der kan findes i ens studie by og udnytte de ting som andre smider væk.