For godt et år siden var 25-årige Christina Nielsen i tvivl om, hvad hun ville læse videre til.
”Jeg vidste, at det skulle være noget, som kombinerede min interesse for mennesker og for sundhed, men ikke mere præcist, hvad det skulle være,” siger Christina Nielsen.
På uddannelsesportalen ug.dk undersøgte hun sine muligheder, og her fik hun øjnene op for uddannelsen til professionsbachelor i Ernæring og sundhed på Professionshøjskolen Metropol.
Ikke den direkte vej
Christina Nielsens karaktergennemsnit var for lavt til, at hun kunne være sikker på at komme ind gennem kvote 1. Derfor søgte hun ind gennem kvote 2, hvor der ud over karakteren bliver taget højde for erhvervserfaring, ekstra eksaminer og udlandsophold.
Siden Christina blev færdig på HF i 2005, har hun prøvet en del. Hun har været piccoline hos IBM, taget en eksamen i HGS, været selvstændig inden for børnepasning og læst et human ressource-fag. Til sommer bliver hun færdig som kontorelev i fagforeningen FOA.
”De eksamener, jeg har taget, og de job, jeg har haft, er ikke superrelevante hver for sig, men jeg mener, at de tilsammen kvalificerer mig,” siger hun.
Hvordan de kvalificerer hende, fik hun mulighed for at skrive i den levnedsbeskrivelse, hun skulle aflevere som en del af ansøgningen.
”Human ressource har givet mig et indblik i, hvordan man arbejder med mennesker. Og så har min erhvervserfaring betydet, at jeg er vant til at samarbejde med mange forskellige mennesker, og det tror jeg, at jeg kan få fordel af på uddannelsen,” siger hun.
Derfor vil jeg!
I levnedsbeskrivelsen skulle Christina Nielsen også skrive om sin motivation for at søge ind på ernærings- og sundhedsuddannelsen.
"Drømmen er, at jeg en dag kommer til at arbejde med børn, som har brug for hjælp med kosten. Når man har med børn at gøre, er det ikke nok at rådgive, man skal også være støtteperson, og det tiltaler mig,” siger Christina Nielsen.
Christina Nielsen bruger allerede en del af sin fritid på at arbejde med børn.
Som frivillig i Mødrehjælpens projekt ”Den Rullende Kagemand” hjælper hun ressourcesvage familier med at fejre fødselsdag.
”Det er et nyt projekt, som er under udvikling, og det er givende for mig, da vores hjælp betyder alverden for disse mennesker, trods den ”lille” indsats fra vores side,” siger hun.
Christina Nielsen arbejder desuden frivilligt i en madklub, hvor børn med vidt forskellig baggrund mødes.
Det hele har hun skrevet i sin motiverede ansøgning.
”Mit frivillige arbejde har gjort mig helt sikker på, at det er det her, jeg vil, og det betød meget, da jeg skulle skrive, hvorfor jeg netop ville tage en professionsbacheloruddannelse i ernæring og sundhed,” siger hun.
Det er først den 30. juli, Christina Nielsen får svar fra Professionshøjskolen Metropol på, om hun er blevet optaget på drømmestudiet.
Kilde: Undervisningsministeriet