Udforsk bibliotekerne og spar penge på bøger

Udforsk bibliotekerne og spar penge på bøger

Det lyder ikke umiddelbart så hipt eller sexet at gå på biblioteket og låne bøger, men man skal ikke undervurdere bibliotekerne. Det er her, du helt gratis kan finde spændende bøger, studiebøger og gode film. Alle tre ting kan nemlig være ret dyre, når man er studerende, og derfor kan der være en fordel i at tage en tur på biblioteket. På bibliotekerne er der nemlig rigeligt af spændende aktiviteter og foredrag.     

Biblioteker rundt i Danmark 

Musikbiblioteket er et bibliotek til borgere i Odense og indeholder den største musiksamling i Norden. Ja, du hørte rigtigt, Musikbiblioteket i Odense indeholder nemlig 80.000 cd-album og 17.500 lp-album. Det er en helt vildt samling, så der er ingen tvivl om, at du kan finde noget til dig. Det kan virke mærkeligt at låne cd’er og lp’er, men det bliver mere og mere trendy at høre musik analogtPå biblioteket kan du også komme til koncerter og foredrag om musik, som ofte er gratis. 

Er du fra Jylland, skal du tage et smut til Kolding Bibliotek, der er mere end bare et bibliotek. Biblioteket er et eksempel på smuk arkitektur og indeholder en café, så du kan få en kop kaffe, mens du nyder en bog. Biblioteket er ment som et samlingssted, så du ikke bare låner en bog og tager hjem direkte efter. Har du også små søskende, kan du tage dem med, da der er rig mulighed for leg og spil.  

Disse bøger skal du låne 

Nu hvor vi har givet anbefalinger til, hvad du kan lave på bibliotekerne, vil vi også komme med en række anbefalinger til nogle gode bøger, som du kan låne 

  1. Normale mennesker af Sally Rooney 

Hvis du ikke har hørt om hitserien på DR, skal du skynde dig at se den. Det er en populær serie, der er gået i hjerterne på de fleste, fordi den meget realistisk portrætterer ungdomskærlighed i vores tid. Serien er baseret på bogen, som er lige så god, hvis ikke bedre.  

  1. Hvor flodkrebsene synger af Delia Owens 

En ekstremt populær bog er den fiktive historie om Kya Clark, en pige der vokser op i 50’ernes USA. Hun lever et hårdt liv, som støder på kærlighed, svigt og mord. En blændende bog, som vil give noget stof til eftertanke. 

  1. Vinterland af Janni Pedersen og Kim Faber 

Vi danskere elsker krimi, og vi danskere er også gode til at skrive krimi. Det beviser denne bog af Janni Pedersen og Kim Faber, der har skrevet en historie om en fiktiv drabsefterforsker. Han skal efterforske en drabssag, og der kommer naturligvis drama og intriger i løbet af historien. 

Er du mere til bøger på lyd end skrift, kan du få 45 dage gratihos Nextory og vælge mellem et utal af lydbøger. Deres katalog byder på alverdens slags bøger, så der er altid noget til dig, der bedst kan lide at lytte til bøger.