Uddannelsesguide: Hvordan bliver man landinspektør?

Uddannelsesguide: Hvordan bliver man landinspektør?

Annonce

En uddannelse som landinspektør er en spændende uddannelse som byder på teknologi, opmåling og matematik på en helt speciel måde. Læs mere om hvad uddannelsen indebærer her!

Hvad laver en landinspektør?

Landinspektører er en lidt speciel rolle i når det kommer til at skabe fremtiden infrastrukturprojekter, bygninger og klimaprojekter. Som landinspektør vil du arbejde i et krydsfelt mellem ingeniører, jurister, byplanlæggere og arkitekter. Arbejdsopgaver indebærer at opmåle, beregne, planlægge og kvalitetssikrer projektet. Du vil være med til at skabe større projekter rundt omkring i hele Danmark.

Det er en stilling hvor der er en kæmpe mangel i det danske erhvervsliv, derfor er ledigheden lav men startlønnen er høj. At blive landinspektør betyder gode ansættelsesvilkår, god løn, pension og en overenskomstsikret lønudvikling. Der er tale om en 5-årig uddannelse på universitet som kan læses i enten København eller Aalborg. Det vil give dig adgang til enormt spændende karrieremuligheder over alt i Danmark, både på kontoret men også under åben himmel i den frie natur og på industrielle byggepladser! 

Hvad skal du lære om under uddannelsen?

Under hele uddannelsen specialiserer du dig i enten i opmåling, kortlægning, planlægning og arealforvaltning. Samt ejendomsøkonomi og teknik eller geoinformatik. 

For at komme i gang med uddannelsen kræver dette en gymnasial uddannelse med dansk og matematik på A-niveau og engelsk på B-niveau. 

Men hvad står i venter af ny teknologi som udlært landinspektør?

Fremtidens helt store værktøjer kontrolleres i luften, også kendt som en drone. Her bruger man enten specielbyggede droner eller industrielle droner fra mærket DJI som kræver dronecertifikat á kategori 1A og/eller 1B for at kontrollere. 

Har du gjort dig overvejelsen eller skal du vide lidt mere? - Besøg syddanmarks største landinspektør for at finde mere information omkring uddannelsen og den generelle jobbeskrivelse. 

Ved at blive landinspektør kan du i den grad gøre en forskel og kæmpe for klimaet til dagligt!