Tips til billig sommerferie i Berlin eller Prag

Tips til billig sommerferie i Berlin eller Prag

Vores sydlige nabo-storbyer byder ind til fest og ferie på et lille budget 

Har du og et par venner lyst til at udforske europæiske storbyer, men kniber det med opsparingen til ferien? Sommerferien er lige om hjørnet, men har eksamenstiden taget hele udsynet, kan det også knibe med inspiration til, hvad man faktisk skal lave i ferien. Derfor bringer vi her en bunke turbo tips til, hvordan du og dine venner får meget ferie (og fest!) for pengene ved at tage på billig og spændende storbyferie i Berlin eller Prag.

 

 

  1. Find de bedste rejsetilbud og vær fleksibel med transport til Berlin

Mange rejseselskaber tilbyder lækre last minute rejsetilbud, så vær lidt fleksibel med afrejsetidspunkt, så får I den bedste deal i forhold til transport og hotel. I kan også spare rigtig gode penge ved at sammenstykke jeres rejse selv, hvis I igen har mod på at være lidt fleksible i forhold til fx rejsetidspunkt på døgnet. Mange internationale busselskaber har ekstra billige billetter til populære storbyer som fx Berlin, hvis I vælger at tage afsted om natten fra Aarhus eller København. Fordelen er så at I ankommer til byen om morgenen og har en hel dag at udforske byen i.

 

  1. Få billig hotel overnatning i Prag ved at holde øje med last minute deals

Det kan igen være en stor fordel at være fleksibel, når det kommer til overnatning. Download forskellige booking-apps, så I hele tiden har overblik over de mange last minute tilbud. Storbyer som Prag besøges af mange turister, og det gør at hoteller ofte oplever aflysninger i sidste øjeblik. Udnyt dette og tjek løbende de billige tilbud - I vil ofte kunne finde lækre hotelværelser til under halv pris.

 

  1. Travel light - og udnyt de billige shoppingmuligheder i Berlin og Prag

Rejser I billigt og godt med denne taktik, kan det dog være en fordel at rejse let og ikke slæbe på en gigantisk kuffert, når I skal skifte hotel. Det er også en fejl at proppe kufferten med tøj, I alligevel ikke får brug for: Der er fx et væld af billige og spændende shoppingmuligheder i Berlin, for ikke at tale om det gigantiske berømte “gule marked” i Prag.

Tjek desuden altid vejret i Prag, inden I pakker overtøjet til en dagstur, da sommervejret i det mere centrale Østeuropa både byder på spontane tordenskyller og 32 grader i skyggen. Det samme gælder for vejret i Berlin, hvor I kan nyde de høje temperaturer fra juni til og med september i byens mange grønne parker og i skønne (og gratis!) badesøer, som kun ligger en halv time fra centrum.

 

  1. Opsøg gratis seværdigheder i parker og byrum

Apropos grønne områder, så er den bedste måde at holde billig storbyferie på, netop ved at holde sig til de seværdigheder, der intet koster - logisk nok! Man kan dog hurtigt blive lokket af centrums glitrende skilte, store koncerter eller klubbernes pumpende musik.

Men både Berlin og Prag udmønter sig ved at have massevis af spændende indslag og stemningsfulde byrum, som er helt gratis at se. Køb et billigt dagskort til byens offentlige transport og udforsk byernes alternative kvarterer med kunst og gadeliv, tag en håndfuld billige øl og snacks med i en livlig park en sommeraften eller tag en vandretur forbi byens historiske bygninger og udsigtspunkter.

Mangler du og dine kammerater inspiration til at finde interessante seværdigheder i Berlin og Prag, så få flere fede rejsetips lige her - rigtig god sommer!