Tips til at dekorere studieboligen – Sådan skaber du dit første hjem

Tips til at dekorere studieboligen – Sådan skaber du dit første hjem

Annonce

For de fleste unge er det at flytte i en studiebolig en stor oplevelse. Man kommer væk fra alt det trygge og kendte, ja, ender måske endda i en helt anden ende af landet, hvis det er der, drømmestudiet befinder sig.

Det giver selvfølgelig en masse frihed, men også en masse ansvar, for der er godt nok mange ting at tage stilling til, når man forlader den trygge rede. Hvad med indretningen for eksempel? Hvordan får man plads til alle sine ting? Og hvordan forvandler man egentlig sin studiebolig til et rigtigt hjem? Der er mange spørgsmål og lige så mange svar. Herunder finder du en guide med forskellige forslag.

 

Vær opmærksom på opbevaring

For det første er det vigtigt at forventningsafstemme med sig selv. En studiebolig er oftest ikke særligt stor, så det er måske ikke her, man skal installere bordfodbold og pinballmaskine. I stedet skal man nok være opmærksom på løsninger til opbevaring. Et rummeligt skab er naturligvis meget brugbart, men ellers findes der masser af kreative løsninger med hylder, som man kan blive inspireret fra på internettet. Ofte kan man også investere i senge eller borde med opbevaringsplads.

 

Det skal føles som et hjem

Det vigtigste ved en ny studiebolig er dog, at den kommer til at føle som et rigtigt hjem. Et sted, hvor du føler, at du hører til, der viser, hvem du er, og hvor du føler dig tilpas. Heldigvis findes der masser af skøre og skægge boligartikler, der kan vise lige netop din personlighed. Du kan købe plakater med inspirerende citater, unikt sengetøj eller nogle flotte kelimpuder, der er lavet af gamle vintage kelimtæpper fra Tyrkiet. Når de nye studiekammerater kommer på besøg, er det skønt at kunne vise dem et sted, der tydeligt viser, at det er dig, der bor der.