Tips og Tricks til det sociale - for den studerende

Det er ikke altid nemt at gøre sig nye bekendtskaber, hvis man som ny studerende lige er startet på sin første videregående uddannelse i en fremmed by. Du har måske altid været lidt genert og glemt at øve de første ”icebreakers” inden studiestart. Nu ønsker du at du havde mulighed for at bonde mere med dine medstuderende udover i de få pauser imellem timerne på studiet. Herunder er lidt gøremål og oplevelser der kan hjælpe og som både er hyggelige, sjove og lige kan passe ind i det stramme SU-budget.

 

Til action-mændene og de fingrefumlende kuglekastere
Er du en aktiv person, hvor der gerne skal lidt fart over feltet mens du samtidig kan konkurrere med andre er det muligt at en god tur på Paintball-banen eller i Bowlingcenteret vil give en spændende og sjov eftermiddag for dig og dine medstuderende. Høj som lav kan være med og alle kan få et godt grin når man bliver ramt eller kaster kuglen over på den modsatte bane, - og mangler der motivation til at vinde, kan der altid udloves en kasse bajere til vinderholdet som præmie! Selv prisen er ingen undskyldning, en 2 timers tur på de to forskellige baner koster alt imellem 170-400 kr., alt efter hvor i landet man er studerende.

 

Til sludrechatollet og de festglade
For mange unge kvinder og friske fyrer er en tur i byen en fredag aften eller en hyggelig sluder over en svalende kop kaffe altid en god start på et kommende venskab. Her er stemningen sat for de dybe samtaler, gode fortællinger eller festlige eskapader som giver dig en mulighed for at greje dine medstuderende udenfor studiet. De fleste cafeer og natklubber er altid let genkendelige i bybilledet, hvor cafeer som Barasso og natklubben Heidi’s er i alle større byer. Er du dog stadig i tvivl om hvor du gerne vil invitere dine medstuderende med hen, kan det være en god ide at spørge en lokal fra dit studie og lade dem vise dig rundt. Hvilket er en rig mulighed for dig at lære nye steder at kende mens du samtidig får et nyt bekendtskab.

 

Til eventyrerne og de nostalgiske
Som ny studerende sker det ofte at man aldrig når ud og se sig omkring i den storby man lige er flyttet til. Derfor, hvis du en weekend sidder og ingen planer har, kan der i mange storbyer findes spændende seværdigheder som ikke koster det hvide ud af ørene at besøge. I byer som Aarhus og Aalborg er der parker, museer og udstillinger som tilbyder studierabat ved entre, og mangler du lidt kulturel adspredelse er der mange slotte, herregårde, festivaller og markeder i Odense og København året rundt. En hyggelig tur i selvskab med dine medstuderende er derfor ikke langt væk hvis blot du kigger ud af vinduet og holder øje med hvad din nye by har at tilbyde dig. 


Til legeaberne og de sultne munde
En rigtig god måde at bryde isen på og samtidig skabe en hyggelig ”slå-sammen” dag med dem på studiet er en lille picnic i den lokale park. Her kan I brede jer ud på medbragte tæpper og nyde en kold øl og en god sandwich mens i sludre om højt og lavt. Et dæk kort, bold eller kongespil liver op og kan nemt medbringes til selvskabet for en smule ekstra aktivitet hvis der er nogle i gruppen som ikke kan sidde stille. Er det derimod for koldt til ude-leg i parken, kan det udskiftes med en hyggelig middag eller sammenskudsgilde i din nye lejlighed hvor alle kan komme hinanden nær når de sidder tæt om bordet.

 

Til den generte og de sparsommelige
Hvis ingen af disse aktiviteter siger dig meget, eller hvis du helst viger udenom at stå i spidsen for begivenhederne, kan du også starte med at deltage i den ugentlige fredagsbar der højest sandsynligt kan findes på dit campus. Her koster en øl som regel ikke mere end en flad 20’er, og efter et par stykker har du nok armen om hende/ham den søde du har kigget længe efter i intro-ugen, mens I synger ”I en lille båd der gynger” i kor med resten af forsamlingen.