Sund og lækker mad på budget med måltidskasser til studerende

Sund og lækker mad på budget med måltidskasser til studerende

Når man er på SU skal man tælle hver en øre i pungen eller på bankkontoen. Det er en kendt fordom at de danske studerende lever af pasta med ketchup eller havregrød, og at måltidskasser er noget der kun er børnefamilier i middelklassen forundt. Læs med her og find ud af at du som enlig studerende sagtens kan få råd til mad leveret til døren, og samtidig undgå madspild. Vi viser dig også hvordan du ved hjælp af tjenesten Findmåltidskasse.dk nemt kan vælge den leverandør og den måltidskasse der dækker dine behov og dit budget.

 

Økologi, lokale råvarer og ingen madspild 

Måltidskasser har vundet et stort indpas i mange folk og familiers hverdag. Det er der mange årsager til. For det første er det nemt i en travl hverdag. Man får leveret de nødvendige råvarer lige til døren og slipper for at skulle stå i et fyldt supermarked hver eftermiddag eller aften. Men slipper også for at skulle finde på noget mad at lave hver eneste dag, da måltidskasserne som oftest kommer med opskrifter og madplaner. 

Samtidig med nemheden i det hele, får man også lokale råvarer der er tilpasset den aktuelle årstid og man er med til at mindske madspild. I måltidskasserne får man jo kun de ting man skal bruge til at lave de planlagt retter i løbet af ugen og ender dermed ikke med at skulle smide en masse mad ud, som man ofte gør når man køber impulsivt ind.

 

Sådan får du råd til det 

Som jeg skrev i indledningen kan tanken for en studerende nemt være ”men, hvordan får jeg råd til måltidskasser på SU?”. Mange af leverandørerne af måltidskasser arbejder enten med såkaldte singlekasser eller med måltidskasser tilpasset én person, og de er ikke så dyre som dem, der skal række til en hel børnefamilie. 

Hvis vi f.eks. kigger på Aarstiderne, der var de første i Danmark til at tilbyde ugentlige kasser med råvarer, så har de kasser helt ned til 254 kroner pr. uge. Det kan man ikke købe meget ind for i et supermarked, når man tænker på hvor meget man får for pengene.

 

Sådan vælger du den måltidskasse der passer til dit behov

 

Tiden hvor Aarstiderne var alene på markedet er for længst slut og der findes et hav af leverandører af måltidskasser at vælge imellem. Alt fra grøntsager, fisk, frugt og kød kan man finde. Vegetarkasser, slankekasser og fitness-kasser. Kigger man hos sammenligningstjenesten Findmåltidskasse.dk findes der alene der 16 forskellige leverandører at vælge imellem.

Her er det smart at kunne benytte sig af netop en sådan sammenligningstjeneste. Du kan vælge på en lang række parametre, som antal personer, ønsker til madtyper, antal dage om ugen og meget andet. Servicen viser dig så de mulige leverandører at vælge imellem med pris og vilkår listet. Og det bedste er at du kan bestille din nye måltidskasse direkte fra siden og komme i gang med det samme.

 

Også i dit lokalområde 

Næsten uanset hvor du bor i Danmark, findes der måltidskasser der kan leveres direkte til din hoveddør. Uanset om du bor i lejlighed eller kollegie i storbyen eller i hus ude på landet.  På Findmåltidskasse.dk kan du indtaste dit postnummer og få vist de muligheder du har i netop dit lokalområde.