Styrketræning hjælper med at forhindre skader op i alderen

Styrketræning hjælper med at forhindre skader op i alderen

Sponsoreret indhold:

Forøgelse af din knogletæthed er afgørende for forebyggelse af brud, især når du bliver ældre. Styrketræning belaster knoglerne, hvilket signalerer dem til at lægge en tættere knoglemasse

 

Når stærkere muskler trækker sig sammen, trækker de kraftigere på knoglerne, hvilket også signalerer din krop til at deponere flere mineraler og styrke strukturen af dine knogler og skabe nye knogleceller.

 

Styrketræning reducerer risikoen for overbelastningsskader fra andre sportsgrene (løb, cykling, tennis, svømning, basketball osv.) samt dagligdagens aktiviteter, fordi det styrker dine muskler, sener, led, ledbånd og knogler. Opbygning af muskelmasse gør det muligt for muskler og sener at absorbere flere af de involverede kræfter, når du lander under hvert trin, løber skridt eller hopper, hvilket fjerner unødig stress, som dine knogler og brusk absorberer, når ellers svage muskler trættes.

 

Styrketræning forbedrer neuromuskulær kontrol

Nogle af de største indledende gevinster i muskelstyrke efter at have påbegyndt et styrketræningsprogram skyldes faktisk forbedringer i kommunikationen mellem hjernen og musklerne via nervøse impulser. Styrketræning hjælper din hjerne og muskler med at koordinere deres aktiviteter, således at et større antal muskelfibre rekrutteres med en impuls fra hjernen, og de trækker sig sammen på en mere koordineret måde, hvilket giver mere kraftige sammentrækninger. Dette kan oversættes til generelle forbedringer i koordination og muskelkontrol, uanset om man påtager sig finmotoriske færdigheder eller store, grove bevægelsesmønstre.

 

Styrke øger kernestyrken

Især når du udfører ensidige øvelser, såsom en enarmet landmandsbæring eller en bagforet bulgarsk split squat med en lateral rotation, kan styrketræning forbedre kernestyrken. Dine kernemuskler, som omfatter mavemuskler, skrå, baller, hoftemuskler og lændemuskler, forbinder overkroppen og underkroppens muskler og er medvirkende til bevægelseseffektivitet.

 

Styrketræning øger atletisk ydeevne, hastighed, kraft, effektivitet og økonomi

Ved at øge styrke, kraft, kraftgenerering, koordination, kernestyrke og balance øger styrketræning din samlede atletiske præstation, bevægelseseffektivitet og kondition. Gevinster i vægtrummet kan føre til hurtigere løb, højere spring, bedre svingning og slag og yderligere kast.

 

Styrketræning kan forbedre sundhedsmarkører

Undersøgelser har vist evnen til styrketræningsprogrammer til at forbedre adskillige sundhedsmarkører. For eksempel har modstandstræningsprogrammer vist sig at sænke blodtrykket, forbedre blodsukkerkontrollen og reducere triglycerider og kolesterol.

 

Styrketræning kan optimere hormonbalancen

Styrketræning kan forbedre din hormonbalance ved at stimulere produktionen af hormoner som testosteron og væksthormon og hæmme stresshormoner som kortisol, der, når de er høje, kan bidrage til vægtøgning.

 

Styrketræning kan øge dit humør og reducere angst

Alle former for motion producerer endorfiner, de feel-good kemikalier, der kan hæve dit humør. Det er også en fantastisk måde at lindre stress og angst på, da det har vist sig at reducere stresshormonniveauet.

 

Styrketræning kan øge din selvtillid

Lad os indse det, når du har det godt med din krop, går du rundt med selvtillid og lidt mere swagger. Når du bliver stærkere, føler du dig bedre tilpas med dig selv, og det kan bære igennem i alle områder af dit liv, fra træning til arbejde til relationer.