Studierejse med god (grøn) samvittighed

Studierejse med god (grøn) samvittighed

Sponsoreret indhold:

Det er ikke svært at rejse bæredygtigt, det handler bare om at være opmærksom på hvad man gør. Her er nogle tips til at komme i gang.

 

Dit transportvalg er det første og væsentligste du kan gøre for at rejse bæredygtigt. Vælger du fly skal du være opmærksom på hvor meget CO2 udledningen er. Du kan finde dette ud fra CO2-regnskaber fra flyselskaberne, eller via hjemmesider såsom Atmosfair.dk. Husk at tage højde for både flyveturen selv og eventuelle stop undervejs. Når det er muligt, bør du vælge offentlig transport eller rejse med tog i stedet for fly.

 

Når du er fremme på din destination, bør du gå eller tage cyklen så meget som muligt. På den måde undgår du brugen af biler og andre køretøjer, som udleder CO2. Er det nødvendigt at bruge køretøjer bør du overveje hybridbiler eller elbiler, der udleder mindre CO2 end almindelige biler.

 

Du kan også vælge at rejse til steder, hvor der er færre turister. På den måde undgår du at belaste det lokale miljø og samfund med for mange turister på en gang. Du bør også sørge for at efterlade et sted i bedre stand, end da du ankom. Dette betyder bl.a., at man skal tage affald med sig når man forlader et område.

 

Endelig bør du være opmærksom på hvilken type mad, du spiser når du rejser. Du bør prøve at undgå mad med højt CO2-forbrug såsom kød og ost. I stedet kan du vælge fisk, frugt og grøntsager, der ikke har transporteret så langt. På den måde mindsker du både dit eget forbrug af CO2 samt den belastning af miljøet, der er forbundet med transporten af maden.

 

Husk at bæredygtig rejse ikke behøver at være dyrt eller besværligt. Du kan starte med at gøre de små ting og så arbejde dig op til de større. Det kan eksempelvis være at købe bæredygtige produkter, der er lavet af genbrugsmaterialer eller træ. På den måde kan du rejse bæredygtigt uden at gå på kompromis med din ferie. usk også at tage bæredygtige produkter med hjem til brug i hverdagen. Det er en win-win situation for både dig selv og miljøet!

 

Læs mere om hvordan du rejser med god (grøn) samvittighed på travelgreen.dk