Studieguide til flytning - hvor skal man spare?

Studieguide til flytning - hvor skal man spare?

Du har sikkert prøvet det flere gange i løbet af din studietid - flytning. Mellem kollegier, lejligheder eller måske til din første helt egen andelsbolig eller ejerlejlighed? Ellers skal du til at flytte for første gang og flyve fra reden. Uanset om du flytter fra kollegiet og hjem til kæresten, eller om du flytter væk fra dit barndomshjem, kan der være mange faldgruber og uforudsete udgifter forbundede med flytningen - og det er lige hårdt hver gang. Nogle ting kan man godt spare på - mange køber eksempelvis brugt (renset) sengetøj og køkkenudstyr, men f.eks. montering af hårde hvidevarer skal man ikke spare på. 

Når man er på plads, er man til gengæld på plads, og så rykker køleskabet og sofaen sig ikke ud af stedet, og man kan endelig begynde at falde på plads i de nye omgivelser. Det er svært at flytte uden at bruge et par håndører, men du kan godt undgå at blive ruineret hver gang, hvis du indhenter de rette tilbud og får lidt know-how fra eksperter på området.

 

Badeværelset

Har du været ude og investere i din helt egen andelslejlighed eller ejerbolig, er du nok også interesseret i at få det rigtige ‘indmad’ fra starten af. På nogle badeværelser i lejlighederne i de store byer i landet overlades der ikke meget til fantasien, og de er bygget bittesmåt og til andre behov. Hvis du ikke gider tage bad over håndvasken, kan der være en fidus i at renovere badeværelset, inden du rykker ind, og hverdagen og dit nye liv starter. 

Nogle af monteringsopgaverne er i den forbindelse bedst at overlade til en professionel, som f.eks. renovering af bad og montering af toilet, der nemt kan gå galt, hvis du selv kaster dig over det - og det med fare for at ødelægge for flere penge end prisen på en professionel.

 

Køkken

Er du ude i en lejesituation, hører der for det meste monteret køkkenudstyr med lejeaftalen, så det skal du heldigvis ikke bekymre dig for meget om. Lejer du derimod din lejlighed ud, mens du er på ferie, eller har du en lejer, som du deler din lejlighed med, har du et andet ansvar for det rigtige udstyr. Det er smart at investere i gode og robuste hårde hvidevarer fra starten, da det ikke kan betale sig at være nærig på området - dårlige produkter holder kort tid og ‘koster’ dig mere besvær end de penge, du sparede én gang (og som annulleres, når du skal have flere produkter på kortere tid, end et enkelt kvalitetskøb). 

Udover det faste inventar som køleskab, komfur og fryser, vælger mange også at få monteret en opvaskemaskine, da de gerne vil slippe for den voksende og ofte ildelugtende opvask, der ofte skaber splid mellem roommates. Går du med drømme om en opvaskemaskine til din studielejlighed? Du kan ofte få leveret opvaskemaskiner til døren for en slik, men må i det tilfælde selv stå med monteringen, hvilket kan være en udfordring for de fleste uden montørerfaring. Får du leveret opvaskemaskinen til døren, er det en god idé at få en pris på tilslutning, så du ved, hvad du har at gå ud fra prismæssigt.