Stor bevilling fra Novozymes til Aarhus Universitet

Stor bevilling fra Novozymes til Aarhus Universitet

600.000 kr. om året i syv år skal sikre øget udveksling mellem Indien og Aarhus Universitet.

Bioteknologi er et område i vækst. Også på Aarhus Universitet, hvor området netop har modtaget et stort legat fra Novozymes og Henning Holck-Larsens Fond.

Projektmidlerne på op til 4,2 millioner kr. giver talentfulde unge forskere fra Aarhus Universitet mulighed for at komme på forskningsophold i Indien og samtidig kan unge indiske forskere komme til Aarhus Universitet.

- Projektet giver Aarhus Universitet glimrende muligheder for - inden for feltet bioteknologi - at udbygge eksisterende samarbejder og etablere nye med nogle af de stærkeste aktører i Indien. Vi glæder os meget over, at Novozymes og Henning Holck-Larsens Fond muliggør et sådant samarbejde til gavn for både dansk og indisk forskning, siger dekan for Science and Technology, Brian Bech Nielsen.

Formålet med udvekslingsaftalen er også at styrke de kulturelle bånd mellem Indien og Aarhus Universitet, og at give den enkelte forsker muligheden for at udvikle sig personligt og professionelt.

- På Aarhus Universitet satser vi stærkt på talentudvikling og dette er et rigtig spændende tilbud, som vi kan give vores unge forskere inden for bioteknologi, og som kan være med til at udvikle dem til endnu bedre forskere. Samtidig kan vi på Aarhus Universitet få gavn af at have talentfulde unge indiske forskere hos os i en periode, så vi på den måde kan dele erfaringer og viden, siger Brian Bech Nielsen.

I alt giver bevillingen mulighed for at ca. seks forskere årligt kan rejse fra Aarhus til Indien, og omvendt kan seks indere komme til Aarhus Universitet.

Kilde: AU.dk