Stjålet iPhone - Hvad gør du nu?

Stjålet iPhone - Hvad gør du nu?

Du mærker på din lomme og opdager til din frygt, at din iPhone er blevet stjålet. Hvad gør du nu? iPhones er blevet et eftertragtet mål for tyve, da de er lette at omsætte og holder en relativ høj værdi. Hvis du er så uheldig, at have fået stjålet din iPhone, kan du her finde en trin guide til, hvad du nu skal gøre.

1. Find min iPhone

Apple har været så forudseende at implementere en funktion, der gør at din iPhone kan spores. Du kan enten låne en anden iPhone og benytte appen derpå, eller du kan gå på iCloud.com og logge ind med dit Apple-ID og se, hvor i verden din iPhone befinder sig. Dette gør sig faktisk gældende for alle Apples nyere produkter, om det er iPod, Mac, iPad eller iWatch. Dette er specielt en god idé, hvis du ikke er 100% sikker på, den er stjålet. Du kan nemlig se, hvis den ligger mellem sofapuderne, eller en venlig sjæl måske har fundet den og indleveret den på hittegodskontoret.

2. Spær dit sim-kort

Viser det sig, at telefonen er blevet stjålet, er det næste, du skal gøre at spærre dit sim-kort. Bruger tyven din telefon til at foretage opkald eller andet som koster penge, vil du skulle betale telefonregningen. Lån en telefon, ring til dit teleselskab og få spærret dit sim-kort, så telefonen ikke kan bruges.

3. Skift adgangskode til dine koder

Selvom sim-kortet er spærret, kan tyven stadig få adgang til din data. Derfor er det en god idé at skifte kode til facebook, email, e-boks og alt andet du har på din telefon. Vigtigst er det også at skifte din Apple-ID kode, da tyven ellers kan købe dig fattig i apps.

4. Meld tyveriet til politiet

Ring til politiet på 114 eller tag ned på din lokale politistation. Hvis du har gemt æsken til din iPhone, har du dit IMEI-nummer, som du kan bruge til tyverianmeldelsen. Får politiet dette nummer, kan den ikke bruges på hverken danske eller udenlandske mobilnet.

5. Kontakt dit forsikringsselskab

For det meste dækker en indboforsikring også tyveri af en iPhone, men for en sikkerheds skyld bør du give dit forsikringsselskab et kald og forhøre dig om deres dækning. Det er vigtigt at være opmærksom på, at forsikringsselskabet ikke giver dig penge til at købe en helt ny telefon, men i stedet vurderer hvad telefonen var værd, da den blev stjålet. Har du en 3 år gammel iPhone 4s, får du altså ikke det samme, som hvis du får stjålet en spritny iPhone 7.

Mobilforsikring vs. Elektronikforsikring

Selvom elektronikforsikring igennem indboforsikring næsten altid dækker, kan du ved de fleste udbydere, heriblandt  Telenor og Telia, købe en mobilforsikring, hvor de stiller en lånetelefon til rådighed samt dækker mekaniske og elektroniske fejl, som en indboforsikring ikke nødvendigvis dækker. Du har dog også mulighed for at tilkøbe en elektronikdækning til din indboforsikring, der kan give dig øget dækning. En mobilforsikring vil dog oftest have en væsentlig lavere selvrisiko end en elektronikforsikring vil have. Du kan finde alle fordele og ulemper ved forsikring af din elektronik hos henholdsvis din indboforsikring og en forhandler samt en oversigt over, hvor det er billigst ved at klikke på linket.

Jeg har ingen forsikring og min telefon er væk!

Så er der desværre ikke så meget andet at gøre, end at håbe på at politiet finder den. Vil du i mellemtiden ikke være uden telefon, men mangler penge til at købe en ny, kan du gå ind på Samlino.dk og sammenligne produkter som bredbånd, mobilabonnement og bilforsikring og begynde at spare penge allerede i dag, så kan der blive råd til en ny telefon!