Klik her for at komme til Penge-sektionen, hvor du finder flere artikler omkring a-kasser, forsikringer og banker målrettet unge og studerende

Spar penge på studiebøgerne

Spar penge på studiebøgerne

Lærdom koster dyrt

At starte på en videregående uddannelse kan ofte ende med at blive en dyr fornøjelse. Udover at skulle bekymre sig om husleje, forsikringer, varme og el har studerende ofte store udgifter til studiebøger.

Det er slet ikke usædvanligt at betale mellem 2.000 og 4.000 kroner for bøger ved starten på et nyt semester, hvilket altså er to gange hvert år på studiet. Lægestuderende bruger i deres studietid  i gennemsnit 30.000 på bøger, som er nødvendige for undervisningen, hvilket fører til snævre levevilkår på et SU-budget. Forfattere til studiebøger udgiver derudover ofte nye versioner af deres værker hvert år, hvilket gør, at det ikke er optimalt at købe billige, brugte studiebøger.

Penge at spare

Det er dog muligt at spare en del penge på bøger til studiet og dermed få lidt luft i budgettet.

Lasse Bunk har skabt hjemmesiden Bogrobotten.dk, hvor man kan sammenligne priser på bøger. Dette er blandt andet meget fordelagtigt for studerende, da den gør det muligt at finde studiebøger til de billigste priser. Lasse Bunk har derudover tilføjet Englands boghandlere til søgemaskinen, hvilket muliggør endnu større besparelser.

Lasse Bunk fortæller: ”Vi oplever ofte, at der er rigtig meget at spare på studiebøgerne, blandt andet ved at købe bøgerne i England. Derfor har vi tilføjet en del engelske boghandlere til vores søgning, så vi nu har langt de fleste danske og engelske boghandlere og brugtbogssites med i vores søgning. Dette giver ofte en god besparelse for de studerende.”

Denne hjemmeside kan altså være en stor hjælp til studerende og gøre, at der muligvis kan være luft i SU-budgettet til andet end pasta med ketchup.

Danske og engelske boghandlere

Søgemaskinen søger ikke blot hos danske bogforhandlere - men også hos de engelske boghandlere og alle de store brugtbogshjemmesider, hvilket gør besparelsen endnu større.

Du kan prøve Bogrobotten på www.bogrobotten.dk.