Spar penge på mobilregningen

Spar penge på mobilregningen

Mobilregningen kan tit være en af de højere udgifter, men det kan man gøre noget ved ved at skabe sig et overblik, og bruge sin sunde fornuft. Her kommer fem gode råd til hvordan man skærer ned på mobilregningen.


Find det abonnement der passer dit behov.

Oftest holder man fast i det abonnement man har fordi det er lettest, men det er langtfra altid det billigste. Man skal finde det der passer til det forbrug man har, og det kan ofte variere alt efter hvor man er nået til i livet. Til dette kan løsningen være noget der hedder mobilleaks. Dette redskab er udviklet til Android og iOS, og kan løbende analysere dit forbrug og de aktuelle markedspriser.

Brug ikke mobilen til fastnetopkald.

Det er oftest dyrere hvis man ringer fra mobil til et fastnetnummer. Numre der begynder med 31 og 53 er mobilnumre, mens  f.eks. 32 og 54 er fastnetnumre. De fleste selskaber tilbyder gratis tale mellem deres kunder, og her er der mange penge at spare hvis man taler ofte med den samme person, så gælder det bare om at være i samme teleselskab.

Tal over internettet.

Hvis du er koblet til en gratis forbindelse, eller har fri datatrafik, er det smarteste at bruge internettet i stedet for mobilnettet. Her er der mulighed for både at tale med ind-og udland meget billigt eller gratis, alt efter hvilken opkobling man har.

Brug f.eks. Skype.

Pas på i udlandet.

De fleste er heldigvis blevet opmærksomme på hvor dyrt det er at bruge mobilen i udlandet, men nogle får sig stadig en ubehagelig overraskelse når de vender hjem til regningen efter et ophold udenfor Danmarks grænser. Slå derfor dit net fra mobilen, og brug det kun når du har gratis adgang via hoteller eller cafèers Wi-Fi.

Apps på tilbud.

De mange app-producenter kæmper om kunderne, og kommer derfor ofte med gode tilbud. De kører ikke så længe ad gangen, så det gælder om at slå til straks. Man sparer mest på de store programmer som  GPS-vejvisere, her kan man spare op til flere hundrede kroner.