Spar penge på dit internet som studerende

Spar penge på dit internet som studerende

Spar penge på dit internet som studerende

Når man studerer, er der ikke de store muligheder for at være ligeglad med at der er ting der koster for meget. Internettet er en nødvendig ting for en studerende, men der skal samtidig også mad på bordet, så det handler om at finde stederne hvor der kan spares penge.

Find det billigste internet online

Studerer du til dagligt, så ved du sikkert også at det ikke kan tænkes ind i budgetbesparelserne at fjerne posten med internet derhjemme. Rigtig meget er blevet digitaliseret og det kræves fra de fleste uddannelsesinstitutioner at der er mulighed for at tilgå internettet derhjemmefra. Men hvis du ikke længere bor hjemme, er det altså din udgift.

Selvom at internettet ikke kan udelukkes helt, så kan der dog stadig godt være gode muligheder for at skabe luft i budgettet for den studerende ved at kigge på de forskellige udgiftsposter der er hver måned, som f.eks. internettet. Når du kigger på posterne, vil der måske være muligheder du ikke havde skænket en tanke, for hvorfor ikke vælge billigt internet når nu internettet er noget du ikke kan fjerne helt fra udgifterne?

Tjek hvad du ellers bruger som din del af researchen

Billigt internet kan måske være en god løsning for dig. Er du som skrevet studerende selv og bor du alene, så er det ret sikkert ikke nødvendigt at vælge internetløsninger med de høje hastigheder som koster mange penge hver måned. Det hele handler meget om, at du ser på hvad dit behov for internet er og derefter kan du se eventuelt betaler alt for meget for at få noget som du slet ikke bruger.

Hvis du allerede har internet på stående fod, kan du hos de fleste internetudbydere se hvor meget internet du egentlig bruger i løbet af måneden. Du kan på den måde få en nogenlunde idé om, hvad der er bedst for dig at regulere til, hvis der skal reguleres.

Benyt dig af muligheden for at sammenligne flere udbydere på samme tid

Når du ved hvad du skal bruge af internethastighed for at være dækket ind derhjemme med internet der ikke fejler hele tiden, så kan du nu rykke videre til de gode muligheder du har for at sammenligne de forskellige udbydere der er at finde i forhold til din adresse.

På hjemmesiden internetpriser.dk kan du i toppen på startsiden indtaste den adresse som du ønsker internetforbindelsen på. Når du indtaster din adresse, vil der herefter dukke en masse mulige internetudbydere op, som du hurtigt kan sammenligne med hinanden, for at finde den bedste udbyder for dig.

Husk at se om din udbyder tilbyder andet end internetdækning

Når du ser på sammenligningssider som f.eks. internetpriser.dk, er det vigtigt at du husker på at der kan være forskel på hvad det egentlig er de har at tilbyde dig til den pris der angives. Du kan altså ikke bare se på priserne alene og vælge den billigste udbyder, men du bliver også nødt til at se hvad de andre informationer fortæller dig.

Hos nogle internetudbydere tilbyder de at du får fri adgang til nogle streamingtjenester. Selvom at du er studerende og skal sidde med dine lektier og afleveringer, skal der selvfølgelig være plads til også at tage en slapper i sofaen om søndagen med en streamingtjeneste der ruller på skærmen. Det kan derfor være at du allerede har en streamingtjeneste som du betaler til, som bliver tilbudt fri adgang til fra din kommende internetudbyder. Hvis det er tilfældet, kan du trække den udgift fra i forhold til de andre udgiftsposter i budgettet.

Bindingsperioder skal du være opmærksom på

Noget andet der kan være relevant for dig at kigge efter når der skal sammenlignes udbydere er, om du skal binde dig til dit abonnement hos internetudbyderen i en længere tid, end hvad der giver mening. Det gælder især hvis du studerer og bor et sted hvor du ved du ikke længere bor når året er omme.

De fleste udbydere har en bindingsperiode på 6 måneder, men hvis du finder en udbyder der skriver 0 måneder i bindingsperioden, skal du ikke bekymre dig om hvor vid du bliver låst til netop denne udbyder, hvis det ikke fungerer for dig.

Grib knoglen og forhandl dig til den bedste løsning

Der er også nogle internetudbydere der har en form for etableringsgebyr eller det som kaldes for oprettelsesgebyr. Dette gebyr kan virke relativt højt, når det skal betales over én gang på den første regning, men dækker som regel over et depositum for den router der bliver sendt hjem til dig, hvis du skal bruge sådan én.

Der er dog nogle af disse internetudbydere der har mulighed for at fjerne dit oprettelsesgebyr, hvis du får en personlig korrespondance med en sælger fra virksomheden bag. Det kan derfor godt betale sig at være lidt fremme i skoen og gribe knoglen i nogle tilfælde, men det er derfor også vigtigt at det ikke nødvendigvis er årsagen til at du vælger en udbyder fra.