Spar penge på din garderobe

De fleste af os elsker at shoppe nyt til klædeskabet, men på SU er det ikke sikkert at budgettet tillader utallige shopping ture. Heldigvis har du en oplagt mulighed for at sparer mange penge på tøj, samtidig med at du støtter en god sag; Genbrug! Måske er du en af dem der syntes at genbrugsbutikker er vildt kiksede, og kun har gammel, grimt tøj. Men det er slet ikke sådan du skal tænke! Du kan finde meget utroligt fedt kluns i diverse genbrugsforretninger. Genbrug og Second Hand bliver endda mere og mere populært, så hvis du vil være med på noderne, er det bare om at komme i gang! 

Når du går shop-amok i en genbrugsbutik sparer du på dine penge, hvilket selvfølelig er optur, men du støtter samtidig en god sag, og det er jo også et stort plus. Du kan altså støtte andre, imens du selv sparer penge. Og ikke nok med at du kan opdatere garderoben, så kan du også erhverve nye accessories som sko og smykker. Hvis det ikke er tøj du står og mangler, men derimod en ny sofa eller en kaffemaskine, så frygt ej, for det er der også masser i genbrugsverdenen.    

 

Folkekirkens Nødhjælp
” Vi klæder verdens fattigste på til livet”. Folkekirkens Nødhjælp åbnede den første genbrugsbutik i 1972 og har i dag ca. 122 butikker fordelt i lille Danmark. Det årlige overskud går til Folkekirkens Nødhjælps arbejde rundt omkring i verden.  De ligger selv vægt på, at uanset hvilken generation du tilhører, kan du finde gode og billige varer i deres butikker.  De fleste butikker sælger tøj og tilbehør, dog kan du også finde møbler i udvalgte butikker

 

Blå Kors
Mere end 50 forskellige butikker, nogle med tøj, andre med nips og møbler. Her finder du ofte nogle rigtige fine ting, uanset om du er på tøjjagt eller skal forny dit inventar i lejligheden. På deres hjemmeside kan du finde et komplet kort og de forskellige butikker, og med butikkerne delt op i kategorier, kan du nemt finde lige det du søger. Her støtter du en organisation der arbejder på, at forebygge alkoholproblemer og skabe nye muligheder for de mennesker der har, eller har haft, problemer med alkohol og rusmidler.

 

Røde Kors
Det er ofte store butikker med et bredt udvalg af både tøj og møbler. Der er ca. 235 butikker I Danmark, så chancen for at der er en I nærheden af dig, er ret stor. Hvis du ikke er vant til at shoppe genbrug, så er Røde Kors butikker et godt sted at starte, fordi tøjstilen er meget varierende. Om du er mest til det klassiske fra HM eller det mere spraglede vintagelook, så bør du kunne finde det her. Røde Kors går meget op i at deres butikker flotte og har noget til enhver smag. Butikkerne drives af ca. 8.000 frivillige, og på den måde går alt overskuddet til et godt formål, som f.eks. socialt arbejde i Danmark og international nødhjælp.

 

Danmission
Danmission Genbrug har mere end 85 genbrugsbutikker fyldt med muligheder for et godt køb. Danmission arbejder for at styrke den globale kirke, bekæmpe fattigdom og skabe fred.

 

Alternativer:
Hvis du er den mere moderne type der foretrækker at gå shop-amok på nettet, så er der også muligheder for dig. På Facebook er der utallige Second Hand sider, og her er der virkelig gang i den. hvis du melder dig ind i de rigtig store grupper. Der bliver lavet så mange opslag, at du snildt kan bruge mange timer på at finde fede items. Appen Tradono kan også anbefales, både til køb af tøj, møbler, nips og alt det andet du lige pludselig ikke kan leve uden. Her er der endda en sektion der hedder ”Gives bort” og her kan du være heldig at finde gratis ting, som du lige stod og manglede. Derudover er der Den Blå Avis, De Gule Sider og mange flere muligheder for at spare penge.

 

Hvis du har noget gammelt tøj, du ikke længere bruger, kan du også støtte en god sag ved at donere det til genbrugsstationer. Der findes forskellige tøjcontainere rundt omkring i landet, hvor du kan aflevere dit brugte tøj. Det samme gælder brugte møbler og genstande, her er de mange af butikkerne der med glæde vil have dit gamle natbord eller din store bunke krimiromaner.