Sådan vælger du din karriere efter studentereksamen

Sådan vælger du din karriere efter studentereksamen

Annonce

Hvis du netop er blevet student, skal der først og fremmest lyde et stort og oprigtigt tillykke. Tre hårde år er nu overstået, og du står helt sikkert med det samme spørgsmål, som alle studenter på et eller andet tidspunkt bliver tvunget til at overveje: hvad skal jeg nu?

Selvom studentereksamen er afslutningen på tre hårde og givende år, så er det på mange måder også bare begyndelsen for resten af dit liv. Det er nu, du skal vælge vejen i dit liv, og det er nu, du skal finde ud af, hvad du gerne vil arbejde med.

Der er på mange måder frit valg på alle hylder - særligt hvis du er en af de studenter, der har scoret et to-cifret gennemsnit. Det åbner nemlig en masse døre for dig, og det er nærmest kun dig selv, der sætter grænser for, hvad du kan blive. 

Uddannelsesmuligheder er der nok af, og hvad end du gerne vil arbejde med mennesker, værdipapirer, noget fysisk eller noget helt fjerde, så er mulighederne åbne for dig, når du har taget din studentereksamen.

I denne artikel skal vi se nærmere på to af de muligheder, som rigtig mange studenter kigger langt efter, fordi der oftest er mulighed for at tjene rigtig gode penge på netop disse to områder.

Økonomi

Økonomi er en uddannelse, du kan læse på de store universiteter rundt omkring i landet. Når du er færdig som økonom, får du titlen cand.polit (fra Københavns Universitet) eller cand.oecon (Fra Århus).

Den titel åbner pludselig en hel masse døre for dig, og du har nok allerede bemærket, hvor meget der bliver talt om økonomer. Det er ikke tilfældigt, og der synes altid at være en mangel på dygtige økonomer, så det er en fantastisk uddannelse at tage, hvis du gerne vil tjene gode penge og have nemt ved at finde et job.

En af de stillinger, du kan søge, når du er økonom eller har læst en uddannelse på eksempelvis CBS, der har fokus på økonomi, er aktiehandler eller investor. Du kan komme til at arbejde for en investeringsfond eller et pensionsselskab, hvor du har mulighed for at sidde og handle med aktier.

Hvis du er i tvivl om, hvad aktiehandel helt præcist går ud på, så kan vi anbefale denne guide om aktiehandel, der meget pædagogisk gennemgår alt det, du har brug for at vide om at handle med aktier.

 

Jura

Jura er en anden uddannelse, der er meget fokus på, og når du er færdig her, får du titlen cand.jur., som i daglig tale bliver kaldt jurist.

Som jurist kan du begynde at arbejde med jura, men hvis du gerne vil være advokat, så kræver det en yderligere uddannelse på tre år. Denne uddannelse tages dog hos et faktisk advokatfirma, hvor du arbejder som fuldmægtig og får lov til at dykke ned i det spændende lovstof og beskæftige dig med sager - akurat som en advokat gør det.

Det er altså en slags oplæring i at blive advokat, som du skal gå igennem. Du kan læse denne guide om at blive advokat for at få styr på alle detaljerne og finde ud af, om dette er den rette vej for dig at gå.