Sådan vælger du den rigtige ladestation til din elbil

Sådan vælger du den rigtige ladestation til din elbil

Sponseret indhold:

Hvis du er som de fleste ejere af elbiler, oplader du sandsynligvis din bil derhjemme det meste af tiden. Men hvad nu, hvis du skal på en lang biltur? Eller hvad hvis strømmen går? Så er du måske nødt til at bruge en offentlig ladestation.

 

Der findes to hovedtyper af offentlige ladestationer: Niveau 1 og Niveau 2. Niveau 1-stationer bruger en standard 120-volts stikkontakt, mens niveau 2-stationer bruger en 240-volts stikkontakt. De fleste niveau 1-stationer er gratis at bruge, mens niveau 2-stationer normalt koster penge.

 

Hvordan vælger du så den rigtige ladestation til din elbil? Her er et par ting, du skal overveje:

 

  1. Den type oplader, som din bil bruger. Nogle biler kan kun bruge niveau 1-opladere, mens andre kan bruge både niveau 1- og niveau 2-opladere.

 

  1. Hvor lang tid du har brug for at oplade din bil. Hvis du blot skal fylde batteriet op, er en niveau 1-oplader sandsynligvis tilstrækkelig. Men hvis du starter fra tomt batteri, har du brug for et niveau 2-oplader.

 

  1. Omkostningerne ved ladestationen. Nogle offentlige ladestationer er gratis at bruge, mens andre opkræves pr. time eller pr. kilowatttime (kWh). Sørg for at tjekke priserne, før du sætter stikket i!

 

  1. Opladestationens placering. Du skal sikre dig, at der er en offentlig oplader i nærheden af det sted, hvor du vil opholde dig. Brug en kort eller app for at finde den nærmeste.

 

  1. Tilgængelighed af ladestationen. Der kan være travlt på offentlige ladestandere, så sørg for, at der er en ledig oplader, før du får brug for den. Nogle apps giver dig mulighed for at tjekke status for en oplader, før du ankommer.

 

Det behøver ikke at være kompliceret at vælge den rigtige ladestation til din elbil. Bare husk på disse ting, så er du sikker på at finde en oplader, der opfylder dine behov.

 

Husk at det altid er godt at læse så meget som muligt om oplader til elbil, inden du vælger at købe din nye bil, så du er sikker på, at du kan få det hele installeret og ordnet på den bedst mulige måde.