Klik her for at komme til Penge-sektionen, hvor du finder flere artikler omkring a-kasser, forsikringer og banker målrettet unge og studerende

Sådan sparer du penge på tandlægeregningen som studerende

Sådan sparer du penge på tandlægeregningen som studerende

Tandlægeregningen er en af de der ting, vi studerende har en evne til helt at undgå.

Når vi bliver 18 år og flytter hjemmefra – så hverken staten eller mor betaler regningen – stopper mange af os simpelthen med at tage til tandlægen.

Det er selvfølgeligt ikke den smarte løsning på sigt. Vi har brug for at tage til tandlægen for at tjekke, vi ikke nedbryder emaljen, udvikler paradentose eller noget i den retning.

Men hvad kan vi gøre for at mindske regningen?

Især 2 ting (og en lille bonus):

Sygesikring Danmark

Den mest oplagte mulighed er at blive (som minimum passivt) medlem af Sygesikring Danmark.

Som medlem af Sygesikring Danmark har du mulighed for at få tilskud til regningen, hvis du har brug for større operationer. Det er ikke her, du får betalt prisen for at tage til et almindeligt tjek. Det koster næppe mere end et par hundrede kroner. Men det er her, prisen for en bro, rodbehandling eller  huller i tænderne bliver mindsket mærkbart.

I realiteten har du ikke råd til ikke at være medlem af Sygesikring Danmark.

Du skal være med i et stykke tid i forsikringen for at du bliver dækket af policen. For cirka hundrede kroner i kvartalet kan du være passivt medlem. Her kan du efter 1 år til hver en tid opgradere dit medlemskab, så du reelt er dækket i tilfælde af du får brug for en dyr operation.

Tandforsikring fra arbejdsgiver

I Danmark praktiserer vi ikke i så udpræget grad som i andre lande arbejdsgiverbetalte forsikringer. Men det er faktisk en mulighed.

Din arbejdsgiver kan betale en forsikring til tandlægen for dig og fradrage det i SKAT. Det er derfor billigere for din arbejdsgiver end for dig. Som alternativ til en lønstigning kan du derfor bede din arbejdsgiver – også, hvis der bare er tale om et studiejob – om at betale en forsikring for dig.

En lignende forsikring kan også hjælpe dig i tilfælde af, du får brug for høreapparat, en tur til et lokalt hørecenter eller andet relateret til din sundhed, der ikke er dækket af de offentlige kasser som standard.

Tilskud fra mor og far

Dine forældre vil meget hellere give dig et tilskud til tandlægeregningen end se dig skulle klare dig uden tænder.

Derfor er et tilskud fra mor og far faktisk også en reel mulighed, hvis SU-budgettet er lidt stramt. For et par hundrede kroner kan du starte med at få et tjek og enten få bekræftet at alt er godt, eller at der er brug for flere penge til faktiske operationer.

God tur til tandlægen!