Sådan overlever du på SU

Sådan overlever du på SU

Sponsoreret indhold:

Når du studerer, kan det være svært at få økonomien til at løbe rundt. Som udeboende får du 6.397 før skat i SU, og det rækker ikke langt, når der skal være penge til både husleje, mad og bøger. Her får du 5 gode råd, som gør det lettere at få pengene til at slå til, mens du studerer.

Find et studiejob

Det er oplagt at supplere SU'en med et studiejob. Der er dog to ting, der er vigtige at huske på, når du er på jagt efter et job ved siden af studierne: For det første er det bedst, hvis du kan finde et job, der er studierelevant. Det vil senere komme dig til gode på dit CV. For det andet skal du ikke arbejde mere, end at du stadig har tid og energi til overs til dit studie.

Læg et budget

Et budget giver dig overblik over, hvor meget du har at gøre godt med. Samtidig vil du se, hvordan du egentlig bruger pengene, og hvor du kan skære ned. Måske forsvinder alle pengene på cafébesøg eller shopping? Så lav kaffen selv og køb ind i genbrugsbutikker. Kig også dine streamingtjenester og abonnementer kritisk igennem. Der kan være mange penge at spare.

Lav en madplan

Du kan spare mange penge på dine indkøb af dagligvarer, hvis du laver en ugentlig madplan og køber fornuftigt ind. Når du kun handler én gang om ugen, vil du ikke komme til at foretage så mange impulskøb, og du vil heller ikke forfalde til dyr take-away. Hold styr på dit køleskab og husk altid at bruge dine rester. Tager du resterne med i madpakken næste dag sparer du måske et dyrt besøg i kantinen.

Få pengene til at arbejde for dig

Du kan overveje investeringer i aktier, obligationer eller krypto-valuta som f.eks. NFT crypto. At handle med aktier kan være risikofyldt og kræver nogen viden om markedet. Risikoen ved obligationer er mindre, men afkastet er også lavere. Det allermest hotte lige nu er dog NFT crypto. Det er et marked i stor vækst, bl.a. fordi de unikke tokens bliver samlerobjekter, og risikoen er ikke så stor som ved investeringer i fysiske samlerobjekter.

Optag et lån

En sidste mulighed, når økonomien er stram, er at optage et lån. Men pas på. Du kan nemt komme til at sætte dig for hårdt. Undgå så vidt muligt kviklån og vær opmærksom på lånets ÅOP. Det er de årlige omkostninger i procent, der fortæller dig, hvad lånet egentlig koster. Den bedste lånemulighed for dig som studerende er SU-lån, da disse har en lav rente.