Sådan kommer du igennem eksamensperioden uden alt for meget stress

Sådan kommer du igennem eksamensperioden uden alt for meget stress

De fleste studerende oplever, at der især i eksamensperioderne, kan være utrolig meget pres på. Det er de færreste der finder eksamenerne særligt sjove, da det for de fleste primært er lig med en masse stress og alt for lidt søvn. Problemet er netop, at alt for mange studerende presser sig selv for hårdt og det er bestemt ikke sundt. Derfor findes der heldigvis måder hvorpå hjernen kan holde sig skarp op til eksamenerne, men også stadigvæk formå at slappe lidt af. Du kan læse mere om det her.

 

Slap af med 7 kabale og genfind overskuddet

Forberedelse er altid en fordel for kommende eksamenerne, idet det kan eliminere noget af alt den stress der kan forekomme grundet blandt andet nervøsitet. Det første skridt er selvfølgelig at blive klog på pensum og alt det grundlæggende du skal kunne, men hvis du stadigvæk kan fornemme at nervøsiteten ulmer derudaf, så er det måske værd at overveje andre metoder som du kan tage i brug. Engang i mellem er det vigtigt at du tænker på noget andet og lige får lidt ro i kroppen. Hvis vi overtænker en eksamen eller noget andet vigtigt, så kan vi risikere at det fylder for meget og gør os alt for nervøse. Derfor kan du med fordel tage en lille pause og slappe af med et godt spil 7 kabale. Dette spil er ganske afslappende, men det formår stadigvæk at stimulere hjernen, idet du skal finde den rette strategi for at komme i mål. Det kan dog være et dejligt afbræk fra eksamenerne, som ikke behøver at tage ret lang tid. Efter du har spillet et godt spil 7 kabale, så kan du atter igen vende tilbage til eksamenerne, men forhåbentligt mere afslappet end før.

 

Få mere overskud til eksamen med hjernestimulering og aktiviteter

Det er generelt vigtigt at vi husker at træne- og stimulere vores hjerne, da det sørger for at holde os skarpe og i gang. Når vi stimulerer vores hjerne, så gør vi den også mere modtagelig overfor ny information. Dette kan være en stor fordel, især til eksamener eller andre potentielt pressede situationer. Hjernestimulering behøves ikke at være fysisk hårdt, det kan blot være en måde at holde hjernen i gang på. Det kan også være en god idé at være aktiv, idet det udløser endorfiner, som er gode at have, inden en eksamen. Alle kan have en dårlig fornemmelse for en eksamen, det er bare vigtigt at du ikke lader denne følelse slå dig helt ud, da der ikke nødvendigvis er noget hold i dette. Der er mange måder at få mere overskud til eksamenslæsningen på, men det vigtigste er at trække vejret dybt og tro på dig selv og dine evner. Vi kan meget mere end vi selv tror, men det der kan gøre udslaget af netop vores nervøsitet. Sørg for at få stimuleret hjernen og slap af så godt som du kan, så vil eksamensforløbet gå meget nemmere.