Sådan kommer du hurtigere videre til en længere videregående uddannelse

Sådan kommer du hurtigere videre til en længere videregående uddannelse

Ønsker du at komme i gang med en længere videregående uddannelses hurtigere end normalt, og virker de 3 år på en almen studentereksamen (stx) lange og uoverkommelige, så findes der en anden løsning til dig.

 

HF uddannelse

En HF uddannelse er en gymnasial uddannelse, som tager 2 år. Adgangskravet for at blive optaget på HF er en 9. klasse, som blandt andet er det samme med en STX. Hvis du er over 18 år, er det muligt at få SU, mens du læser. En 2-årig HF er rettet imod erhvervsakademiuddannelser samt professionsbacheloruddannelser. Hvis du derimod hellere ønske at læse en universitetsuddannelse efterfølgende, er dette muligt at gøre ved en udvidet fagpakke. Når du afslutter første år på uddannelsen, skal du vælge en særlig fagpakke, og det er i denne fagpakke det er muligt for at vælge hvad der passer bedst til, hvad du ønsker at læse på en videregående uddannelse.

 

Hvordan er HF forskellig i forhold til STX?

Der er flere forskelle på HF og STX, og en af disse er blandt andet eksamenerne. Ved HF gives der ikke standpunktskarakterer, som der ellers gives ved en STX. Derimod skal man op til eksamen i alle fag, og der er hvert år både mundtlige og skriftlige eksamener.  Derfor er der her flere eksamener, end der er på nogle af de andre ungdomsuddannelser.

HF enkeltfag

Hvis du ønsker at tage en hel gymnasial eksamen i dit eget tempo, hvad end dette er på grund af eventuel job, kan dette gøres ved hjælp af HF enkeltfag. Her er det muligt at sammensætte dine enkeltfag til en højere forberedelseseksamen.

 

Obligatoriske fag og valgfag

På en HF er der forskellige obligatoriske fag, som du skal have, for at kunne få din uddannelse. Dette er blandt andet Dansk A, Engelsk B og Matematik C. Derudover er der, som tidligere nævnt, mulighed for at vælge valgfag, som skal baseres på hvilken videregående uddannelse, som du ønsker at læse efterfølgende.

Lyder dette som noget for dig, og opfylder du adgangskravene for at komme ind, så tag en HF uddannelse. Her er det muligt for dig hurtigere komme videre til en længere videregående uddannelse, og det er muligt at skræddersy din HF uddannelse, så fagene passer til det, du ønsker at læse på din videregående uddannelse. Så undersøg dine muligheder for en HF i dag, for at senere komme i gang med din længere videregående uddannelse.