Sådan kommer du godt på plads i din studiebolig

Sådan kommer du godt på plads i din studiebolig

Du træder for alvor ind i de voksnes rækker, når du flytter ind i din første studiebolig.

Det er nemlig på dette tidspunkt i dit liv, hvor du for første gang selv skal stå til ansvar for alle de praktiske ting, som ens forældre typisk varetager, såsom indretning, regninger og generelt dét at stå på egne ben. De fleste glæder sig til dette nye kapitel, men samtidig kan det selvfølgelig også være en uoverskuelig proces at holde styr på alt det, der nu skal huskes. Derfor giver vi dig nedenfor nogle råd til, hvordan du kommer godt på plads i din studiebolig, samt hvordan du bedst muligt får det til at hænge sammen økonomisk.

 

Få styr på udgifterne med et kviklån 

Der er rigtig mange ting, som du skal tænke over, når du flytter, hvorfor de fleste kan have stor glæde af at udforme en to-do liste. En veludført to-do liste kan bidrage til at gøre hele flytteprocessen mere overskueligt. For når du først er flyttet ind, vil du hurtigt mærke, at der er en del ting, som du kommer til at skulle tage stilling til. En af disse ting kan være, hvad du skal gøre, hvis udgifterne er lidt større end forventet. I dette tilfælde kan du overveje at tage et kviklån til formålet. Dette lån kommer i mange forskellige former, og derfor er det utrolig vigtigt, at du finder det bedste kviklån for dig, der netop passer til dine personlige krav.

 

Med det rette lån kan du skabe hjemlige rammer i din bolig

Den store flyttedag er veloverstået, og du sidder nu i din lejlighed blandt en række flyttekasser, der skal pakkes ud. Dette er for mange en skræmmende følelse, for nu er flytningen blevet alvor. Det er i den forbindelse altså vigtigt, at du gør din nye studiebolig til et sted, som du kan kalde dit hjem. Din studiebolig skaber nemlig rammerne for, at du føler dig tilpas i dine nye omgivelser. Oftest hænger indretning og økonomi sammen, og det er derfor vigtigt at du tager stilling til, hvad du har råd til økonomisk. Hvis du regner med at bo i din studiebolig hele din studietid, er det derfor ekstra vigtigt, at du ikke undervurderer effekten af den helt rigtige indretning. En hjemlig indretning betyder for de fleste unge studerende, at der skal investeres i nye møbler og en række andre uundværlige ting, hvilket ofte er en stor udgift, som et lån kan være løsningen på. Men hvilket lån skal du benytte dig af? Du kan nemt tale med en bankrådgiver som kan give dig et fingerpeg om, hvilket lån der vil være mest relevant for dig og din situation. 

 

Har du fået hilst på dine naboer? 

De fleste unge rykker typisk til en helt ny by, når de flytter for første gang. I den forbindelse er det også væsentligt, at du gør dig nogle tanker omkring, hvordan du kan skabe en social omgangskreds. Dette er med til at sikre dig, at du får en god start – både i din nye studiebolig, men selvfølgelig også i din nye by. Derfor kan vi varmt anbefale dig at skabe en kontakt til de naboer, som du måtte have. Brug derfor gerne lidt tid på at præsentere dig selv for dine naboer. De fleste vil i høj grad sætte pris på at få sat ansigt på, hvem der er flyttet ind i den tomme bolig. Hvis du har mod på det, vil det også være en god idé at invitere nogle af naboerne på en kop kaffe eller lidt lækkert at spise, når du er kommet godt på plads. Men ligesom så meget andet, så koster mad også penge, og hvis SU’en ikke rækker til dette, så kan et SU- eller kviklån være værd at overveje. Selvfølgelig behøves du ikke at gå all-in og lave buffet til dine nye naboer, men lidt lækker kage og kaffe kan klart gøre underværker. Du kan også udforske forskellige aktiviteter med dine nye naboer, og her kan penge ofte også være indblandet. Som studerende kan det være en klar fordel at have lidt luft i økonomien, så du ikke føler et økonomisk pres over ikke at have råd til noget efter du er flyttet ind. Med et lån giver det dig også anledning til at kunne lave ting og herigennem skabe nye venskaber.  

Vi håber, at du med artiklen er blevet bedre rustet til, hvordan du kommer godt på plads i din nye studiebolig, samt hvordan du bedst muligt bevarer et økonomisk overblik.