Sådan kan du som studerende få lidt luft i budgettet
For mange unge betyder livet som studerende, at der skal tænkes lidt nærmere over, hvad pengene bruges på. For at der skal være plads til en ferie, ekstra tøj eller en ny telefon, kan det nemlig være, at du bliver nødt til at spare en smule på andre områder. Der er nemlig mange muligheder for at spare en smule i hverdagen! Vi har derfor samlet fire fremragende råd til dig, der ønsker at få lidt luft i budgettet som studerende. Lyder det interessant? Så læs med.
Planlæg madbudgettet
Et sted, hvor der ofte kan spares en smule, er madbudgettet. Husk at gemme dine kvitteringer fra de gange, du handler, men også, når du er på cafébesøg. På denne måde kan du skabe et overblik over, hvor du måske kan spare en smule fremadrettet. Det kan i den forbindelse være en god idé at afsætte et bestemt beløb til madbudgettet hver måned, der ikke må overskrides.
Undgå at overskride madbudgettet
Man kan hurtigt komme til at overskride madbudgettet, og derfor kræver det grundig planlægning hvad madbudget pengene skal bruges til. For det første, så er det en rigtig god idé at benytte sig af tilbudsaviserne. Her skal man ikke være doven, og kun finde den butik, som er tættest på ens bopæl. Kig i stedet dem alle igennem, og gå gerne lidt længere for at få en billigere pris på madvare. Som tommelfingre regel, så kan man altid spare rigtig mange penge på kødvare. Det anbefales altid at kigge efter kilopris på kød, da alle butikker skriver dette, og det gør det væsentlig lettere at sammenligne priser. Efter lidt tilvænning, så finder du hurtigt ud af hvad der er billigt. Det er selvfølgelig ikke altid, at kød er på tilbud, så køb så meget som butikken tillader når det er, og frys det efterfølgende. Det kan være en god idé at opdele kødpakkerne i fryseposer, eksempelvis kan du med fordel dele en pakke kyllingebryst i to, så næste gang du skal lave en lækker wok, så nøjes du med at bruge en halvpakke kyllingebryst. Lad os sige at du finder kyllingebryst til 30 kroner kiloet, så kan du hurtigt nøjes med blot 100 kroner for en hel måneds kyllingeforbrug.
Ryger du?
Dette tip henvender sig særligt til de studerende, der ryger. Så ryger du ikke selv, men kender du nogle af dine studiekammerater, der gør, kan du også med stor fordel fortælle dem om dette tip. Cigaretter kan være en stor udgift, og du kan derfor vælge at skifte til e-cigaretter, der i længden både er billigere, men også et sundere alternativ til almindelige cigaretter.
Lad dig ikke friste af offentlig transport
På de kolde vintermorgener kan det være fristende at tage bussen, og det kan for nogle også være mere behageligt at bruge offentligt transport, fordi man ikke skal tænke yderligere på vejrforholdene. De fleste unge studerende ejer dog i dag en cykel, som trofast følger dem gennem deres studietid, og det er vigtigt, du ikke lader dig friste af unødvendige busture, der i sidste ende kan påvirke det månedlige budget. Tænk derfor en ekstra gang, om det er nødvendigt at tage bussen, hvis du har muligheden for at cykle.
Vi håber, at du har fundet artiklens tips brugbare. Husk på, at det i hverdagen ofte er de små ting, der er med til at gøre en forskel.