Sådan forbereder du dig på at få hund som studerende

Sådan forbereder du dig på at få hund som studerende

Har du taget en beslutning om at du gerne vil have en hund? En hund er som bekendt menneskets bedste ven, og hvis du har besluttet at få en hund går du derfor en fantastisk tid i møde. Men vi kan ikke komme udenom at det samtidig kræver lidt forberedelse. Vi har derfor lavet en lille mimiguide til hvordan du forbereder dig på at få en hund. 

Forbered dig selv på at lufte hund hver dag

En hund kræver luft og motion hver dag, og det er vigtigt at du er forberedt på at din hund skal ud alle dage – også de dage hvor det regner eller sner.

Du kan motionere din hund på mange forskellige måder. Mange vælger en gåtur, hvor hunden får gode muligheder for at snuse og bruge energi på den måde. Du kan også lufte din hund ved at lege i haven eller tage forbi en hundeskov, hvor hunden kan lege med andre hunde.

Uanset hvordan du gerne vil lufte din hund, er det vigtigt at du er klar til at skulle ud med hunden hver dag. Du kan fx forberede dig ved at købe en god Fjällräven jakke, så du kan holde varme på de kolde hundeture.  

 

Gør din bolig klar

Når der kommer en hund i huset, er det vigtig at du har gjort din bolig klar, da gulvene fx nemt bliver slidte af hundepoter. Du kan derfor overveje at give gulvet en behandling, så det er klar til at stå imod hundepoterne.

Det er samtidig vigtigt at overveje, om der er nogle rum, hvor du ikke vil have hunden.

Hvis du fx er ved at sælge din bolig, er det en god idé at overveje hvordan du undgår at nogle rum kommer til at se slidte ud på grund af hunden. Hvis du er i tvivl om hvilke foranstaltninger du skal gøre dig, hvis du er ved at sælge hus og gerne vil have en hund kan du kontakte en ejendomsmægler i Odense, og høre om hvad der er vigtigt at være opmærksom på i den forbindelse.

 

Læg en plan så hunden ikke skal være meget alene

Når du skal have en hund, kan du selvfølgelig ikke undgå at hunden kommer til at være alene hjemme. Men i starten er det vigtigt at være opmærksom på at hunden ikke kommer til at være alene for lang tid af gangen.

Det er nemlig vigtigt, at du gradvist vænner hunden til at være alene længere og længere tid. På den måde sikrer du at hunden lærer at du altid kommer tilbage igen og at den ikke bliver bange for at være alene.

Det kræver derfor lidt ekstra planlægning i starten, så du er sikker på at hunden ikke kommer til at være alene længere tid end hvad godt er.

Vær klar til at opdrage hunden

Det sidste, som du skal forberede dig på er at opdrage hunden. Det er forskelligt hvor meget opdragelse forskellige hunderacer kræver, men fælles er at alle hunde kræver en eller anden form for opdragelse.

Det er fx vigtigt at lære hunden, at den ikke må hoppe op af andre, da det kan være ubehageligt for dine gæster. Det er også en god idé fra starten at lære hunden at gå pænt i snor, så du er klar til gåturene med hunden. Samtidig er det fx også godt at lære hunden at sidde pænt, hvis den skal have tørret poter efter en gåtur. Det er altid en god idé at have et par håndklæder liggende i gangen, så du har mulighed for at tørre hundens poter, hvis det har været regnvejr eller hunden af andre årsager har fået våde poter.

Det kan også være du har lyst til at lære hunde forskellige tricks som at sidde pænt og give pote eller rulle rundt. Uanset hvad du gerne vil lære din hund er det vigtigt at du går i gang i god tid, for at du får succes med opdragelsen.