Ringsted fik et alment gymnasium

Ringsted fik et alment gymnasium

To gymnasier, men en bestyrelse og en rektor. 12. august begyndte de første elever på Ringsted Gymnasium i lånte lokaler. Gymnasiet indgår i et ledelsesfællesskab med Haslev Gymnasium og bliver en del af Campus Ringsted.
Borgerne og politikerne i Ringsted Kommune har i årtier ønsket sig et alment gymnasium. Nu har de fået det. 12. august begyndte gymnasiets første årgang undervisningen i lejede lokaler hos VUC Vestsjælland. Samme dag tog undervisningsminister Bertel Haarder det første spadestik til en ny gymnasiebygning. Dagen var kulminationen på et stort arbejde for at kunne tilbyde byens unge en almen studentereksamen tæt på deres hjem. Før skulle de rejse til Sorø eller Roskilde for at få den røde hue.

Fælles fester

Det nye almene gymnasium er en del af Midtsjællands Gymnasieskoler, der består af Haslev Gymnasium og Ringsted Gymnasium. I byen er der allerede tilbud om Højere Handelseksamen (hhx), Højere Teknisk Eksamen (htx) samt Højere Forberedelseseksamen (hf). Ringsted Gymnasium vil indgå i et samarbejde med de tre øvrige gymnasiale uddannelser som en del af Campus Ringsted. Samlet skal de danne et dynamisk miljø, der tilbyder fælles foredrag, koncerter, fritidsaktiviteter, fester og meget andet. Samarbejdet giver også mulighed for et større udbud af valgfag.

Prisværdigt ledelsesfællesskab

Bertel Haarder fremhævede, at gymnasiet som en del af en campus bliver til virkelighed på den bedst tænkelige måde. ”Det er forbilledligt, og jeg vil ønske for andre byer i landet, at de kan enes om en lignende, fælles konstruktion. Sætter man det som mål, vil man arbejde hen mod det mål, også når man investerer og ombygger, og på den måde gøre det til virkelighed,” sagde han. Bertel Haarder gav også ledelsesfællesskabet rosende ord med på vejen. At Haslev Gymnasium og Ringsted Gymnasium har samme rektor og bestyrelse betyder, at alle kan have tillid til, at begge gymnasier vil blive tilgodeset i stedet for at bekrige hinanden.

Stærkere sammen

Bestyrelsesformand for Midtsjællands Gymnasieskoler, William Markussen, fremhævede den unikke konstruktion som et godt grundlag for pædagogisk udvikling og økonomisk stabilitet. ”Midtsjællands Gymnasieskoler har som formål at drive to gymnasier – et i Haslev og et i Ringsted. De to gymnasier har samme overordnede ledelse, men hver sin kultur, hver sin profil og hver sit særkende. På forhåbentlig bedste vis kan de supplere hinanden og vil være stærkere sammen end hver for sig,” sagde han. Kilde: Undervisningsministeriet