Rekordstort optag af studerende på KU
For fjerde år i træk kan et rekordhøjt antal studerende se frem til at starte deres uddannelse på Københavns Universitet. 7.358 håbefulde unge mennesker modtog den 30. juli 2012 et brev med tilbud om en studieplads på Københavns Universitet – en stigning på 4,3 procent i forhold til 2011.
Uddannelsesservice på Københavns Universitet har haft travlt i weekenden. Aldrig før er der blevet pakket og sendt så mange breve med svar til unge, der har søgt om at starte uddannelse på universitetet. I år bliver hele 7.358 ansøgere tilbudt en studieplads.
- Københavns Universitet kan tilbyde 361 flere studiepladser til bacheloroptagelsen end sidste år, og siden 2010 har universitetet øget kapaciteten med i alt 687 studiepladser. Det bidrager væsentligt til, at flere ansøgere bliver tilbudt optagelse. Men også ansøgernes bredere søgning hjælper til, at et rekordstort antal ansøgere har fået deres uddannelsesønske på Københavns Universitet opfyldt, siger studiechef Claus Nielsen.
Ansøgerne er realistiske
Især uddannelserne på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet og Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet er populære blandt de unge i år, men også Det Humanistiske Fakultet har tilbudt flere studiepladser end nogensinde. Det samlet antal af optagne er steget med 4,3 procent i forhold til 2011, hvor 7.040 ansøgere blev tilbudt optagelse.
- Helt generelt kan man sige, at ansøgerne bliver bedre og bedre til at søge bredt, og derudover har de unge også et mere realistisk billede af hvilke uddannelser, de har gode muligheder for at blive optaget på, forklarer Claus Nielsen.
Studiechefen kan samtidigt berette, at der er en relativ stor stigning i kvotienterne på kvote 1, hvor 90 procent af de studerede optages. Den højeste kvotient findes på Molekylær Biomedicin, hvor man skal have 11,7 i snit for at blive optaget. Derefter kommer Statskundskab, Medicin, Antropologi og Psykologi, som alle har en kvotient på 10,9. Humanistiske fag som Litteraturvidenskab og Film- og medievidenskab kræver også et højt snit med en kvotient på 10,5.
- Man skal huske på, at kvotienterne er påvirket af regelen om bonus for hurtigstart, der giver ansøgere, som søger optagelse inden for to år, efter at de har afsluttet deres adgangsgivende eksamen, ret til at justere deres eksamensgennemsnit med 1,08, forklarer Claus Nielsen.
Færre pladser ledige
I takt med foregående år følger tendensen med et større antal optagne også et færre antal ledige pladser på universitetets bacheloruddannelser. Samlet set udgør de ledige pladser cirka 2 procent af universitetets kapacitet.
Men der er dog fortsat mulighed for at søge ind på 19 af universitetets 80 uddannelser. Man kan fra i dag se alle ledige pladser på hjemmesiden studier.ku.dk og den 2. august inviterer Københavns Universitet til uddannelsesbasar, hvor uddannelser med ledige pladser præsenteres for potentielle ansøgere.
Se Københavns Universitets optagelsestal fra dette og foregående år og Den Koordinerede Tilmeldings hovedtal for hele landet.
Kilde: KU.dk