Rejsen i 2018 bliver endnu billigere end 2017

Rejsen i 2018 bliver endnu billigere end 2017

Hvis du – som så mange andre danskere lige nu – drager ud i sommeren 2017, kan du glæde dig over hidtil uset billige flybilletter og hoteller.

En tur / retur-billet til USA kan nå fås for under 2.000 kroner med Norwegian, hvis du køber din billet i god tid, ligesom hotelophold i byer som Berlin, Paris og sågar København også er faldet i pris.

Det hænger særligt sammen med 2 ting:

Bedre forhold (for flyene) og intensiveret konkurrence.

 

Fly flyver længere for mindre brændstof

Mellem 2000 og 2010 steg antallet af flypassagerer globalt med 40 %.

I samme omgang steg forbruget af brændstof samlet med kun 3 %.

Det regnestykke hænger kun sammen fordi at vores fly er blevet mere brændstofeffektive. Når brændstof er 40 % af omkostningerne ved at drive et flyselskab betyder de lavere omkostninger per person meget for din endelige billetpris, når du sætter dig ind i et fly.

Hvis du sammenligner billige flybilletter i dag, kan du finde mange europæiske destinationer for få hundrede kroner – RyanAir til Rom, EasyJet til London og Wizz Air til det mest af Østeuropa. Det kan kun lade sig gøre takket være de nye og innovative fly.

Det er ikke en udfordring, eksperter forventer vender sig. RyanAirs topchef Michael O’Leary har sagt, at han i fremtiden tror at flybilletten bliver gratis – men at vi betaler til lufthavnen og for forplejning under rejsen i stedet.

 

Intensiveret konkurrence

Vi fik recession i slutningen af 2008 markeret af den amerikanske storbank Lehmann Brothers konkurs. Siden da er hjulene dog begyndt at dreje hurtigt igen og de sidste år har vi haft en faktisk højkonjunktur.

Der bliver bygget meget i højkonjunkturer. I Danmark er det særligt København der kan mærke de mange nye hoteller, der bliver bygget. Der er både hoteller i København til de, der ønsker en luksuriøs oplevelse (tænk Hotel Admiral, Bella Sky) og de, der ønsker at bo billigt i landets hovedstad (tænk Zleep og Wakeup Copenhagen).

Det er godt ikke alene for de, der i forvejen bor i København og nu har flere steder at tage på romantisk udflugt eller holde lækre møder i erhvervsregi – det bidrager også til at trække mange turister, konferencer og messer til byen – noget, der samlet lægger mange flere penge i København end det, der kan måles i form af de direkte hotelomsætninger.

Hvornår stopper den højkonjunktur så – hvornår er vi færdige for denne omgang med at bygge billige hoteller i København?

Som Storm P. Sagde, er det svært at spå – især om fremtiden. Men mon ikke vi har et par gode år i os endnu.

Din rejse i 2018 bliver sandsynligvis endnu billigere og endnu bedre end den, du har her i 2017 – og lad os glædes os over det!