Prisoverrækkelse til hyldestfest for H.C. Andersen

Prisoverrækkelse til hyldestfest for H.C. Andersen

Hvert år siden 1996 er der blevet uddelt en ærespris til mennesker, som har formået at skabe en fortælling og øge kendskabet om H.C. Andersen og hans eventyr på en ny måde.

Der er i år 3 kandidater der modtager prisen for hver deres tiltag.

Som odenseaner har man H.C. Andersen langt inde under huden og netop derfor kan det være utrolig spændende at se på hans værker med nye øjne og få en ny vinkel på de enkelte eventyr. Men H.C. Andersen er ikke kun en lokal helt. Han er rigtig populær i hele verden, i blandt andet Kina. Her er en særlig tradition omkring digteren og eventyrskribenten.

I år er der fundet tre kandidater, som har ydet noget særligt i forhold til kendskabet og udbredelsen af H.C. Andersen og hans virke. De tre kandidater er:

Johan de Mylius – Professor på SDU, som er udvalgt på baggrund af sin betydningsfulde og livslange forskning og formidling af H.C. Andersen

Kasper Købke – En absolut dygtig illustrator, som har formået at skabe originale illustrationer til H.C. Andersens eventyr i 2016.

Wenjie Li  - Kinesisk forsker, som i 2014 skrev en ph.d. afhandling om H.C. Andersen udbredelsen i Kina, samt hvilken betydning den har for kineserne og hvad årsagerne er til den store popularitet. Dette har endda haft indflydelse på forståelsen af de sproglige og kulturelle oversættelser mellem europæisk og kinesisk.

Der er lagt op til en større kulturel festlighed når arrangementet løber af stablen søndag d. 2. april kl. 15.30 på Odense Teater, hvor Kulturminister Mette Bock (Liberal Alliance) og Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel vil stå for prisoverrækkelsen.

Udover overrækkelsen af de tre ærespriser vil der være underholdning af Den kgl. balletskole i Odense, entertainer Søren Dahl fra Cafe Hack, oplæsning af skuespiller Olaf Johannessen, Den Fynske Opera, Kai Stensgaard på marimba, Ingrid Kristensen Dansekompagni og H.C. Andersen Paraden.

Konferencier er Natali Vallespir Sand.

Billetter kan købes via Odense Teaters hjemmeside og billetten.dk og koster 145 kr.