Priser til stile om fattigdom og social udstødelse

Priser til stile om fattigdom og social udstødelse

Uddannelse giver børn et socialt netværk og ruster dem bedre til fremtidens udfordringer. Det var ordene fra undervisningsminister Tina Nedergaard, som uddelte priserne i en stilekonkurrence om fattigdom og social udstødelse den 30. november 2010.
Stolte forældre, klassekammerater og lærere klappede højt, da Tina Nedergaard overrakte præmier til første-, anden- og tredjepladsen i Folkeskolens stilekonkurrence. Det var landets 8.-9.-klasser, som havde taget kuglepenne og tegneblokke i brug for at fortælle om fattigdom og social udstødelse i Danmark. ”Elevernes stile viser, at fattigdom er mere end bare mangel på penge. Fattigdom har mange ansigter. Og via uddannelse kan vi reducere mange af de sociale problemer i fremtiden. I skolen får børnene en vennekreds, der kan hjælpe dem med at modstå livets udfordringer,” sagde undervisningsminister Tina Nedergaard og roste eleverne for deres indsats i stilekonkurrencen. Check og diplomer til de tre bedste værker blev uddelt ved afslutningseventen for Fattigdomsåret 2010 den 30. november 2010 i København.

Præmien går til klasserejse

Det var en stil om tiggere i gadebilledet, skrevet af Amalie Paarup Krebs fra 8. a på N. Zahles Gymnasieskole, der vandt førstepladsen og dommerpanelets hjerter. Inspirationen til prosaværket kommer fra det daglige syn, hun møder på vej til skolen, som ligger tæt på Nørreport Station i København. Selv om det var klasselæreren, der havde meldt eleverne til konkurrencen, har Amalie Paarup Krebs været glad for opgaven, fordi hun kan lide at skrive. ”Jeg er så glad! Men jeg er også lidt overrasket over, at jeg har vundet konkurrencen. For der var mange af mine klassekammeraters stile, som også var rigtig gode,” sagde Amalie Paarup Krebs med et stort smil på læben. 3.000 kroner og stor ære fulgte med vinderdiplomet. Hvilket formål pengene skal gå til, var Amalie Paarup Krebs ikke et eneste minut i tvivl om: ”Pengene bliver lagt i klassens sparegris. Vi har en fond, hvor vi sparer op til en dannelsesrejse til Island næste år.” Det var Børnerådet og Undervisningsministeriets undervisningshæfte om fattigdom og social udstødelse i Danmark, der dannede grundlag for stilekonkurrencen.

Vinderne

1. plads: Amalie Paarup Krebs, 8. a, N. Zahles Gymnasieskole 2. plads: Nha Pham, 9. a, Skåde Skole 3. plads: Sofie Hougaard, 9. a, Langelinies Skole Kilde: UVM.dk