Podcast anbefalinger fra os til jer

Podcast anbefalinger fra os til jer

Du har tidligere måske været forbi denne artikel, hvor vi gav dig tre anbefalinger til interessante podcasts. Nu prøver vi lige igen, men denne gang med endnu flere anbefalinger - fordi tre anbefalinger bare ikke er nok. Podcast-formatet har nemlig taget verden med storm, og det forstår vi godt. Her hos Studenterguiden.dk elsker vi at lytte til podcasts, og har du det på samme måde, så er du kommet til det helt rigtige sted. Med en podcast i ørerne kan du klare hverdagens gøremål samtidig med, at du suger ny viden og spændende perspektiver til dig. Podcast formatet giver dig derfor en en unik mulighed for at lære nyt uden, at du er bundet til at sidde foran din smartphone, tablet eller TV.

Du kan lytte til podcasts via forskellige digitale platforme. Mange bruger Apples podcast-app (hvis de vel og mærke ejer en iOS-enhed) eller Spotify. Disse platforme er desuden gratis, hvilket er ganske fordelagtigt for dig som studerende!

Læs med nedenfor, og få lidt fornyet inspiration til spændende podcasts du kan kaste dig i krig med. Vi vil selv mene, at vi har fået noget med for enhver smag. 

 

Her Går Det Godt

Den første anbefaling fra os er podcasten Her Går Det Godt. I podcasten har du fornøjelsen af at lytte til Esben Bjerre og Peter Falktoft. Det efterhånden faste makkerpar leverer ugentligt en brandvarm podcast til dig, der er fyldt med højt humør og spændende perspektiver på seneste nyt fra ind- og udland. En perfekt podcast til dig, der ønsker at blive opdateret om aktuelle emner i en foranderlig verden - samtidig med, at du undervejs får et godt grin med på vejen.

Mads og Monopolet, Sara og Monopolet og Mads og A-holdet

En podcast anbefaling, som man aldrig går galt i byen med, er en podcast i et panelformat. Her kan vi ikke komme udenom at fremhæve Mads og Monopolet. Radioprogrammet har eksisteret i 17 år med Mads Steffensen som vært. Det smarte ved programmet i podcastformat er, at du undgår at lytte til musikken mellem de mange dilemmaer, som monopolisterne forsøger at løse. I starten af 2021 gik teten videre til radioværten, Sara Bro, der nu fører radiopogrammet videre under navnet Sara og Monopolet. Mads Steffensen kan du stadig lytte til i et nyt program under navnet Mads og A-holdet med første afsnit i januar 2021. Sidstnævnte podcast kan lyttes til via platformen Podimo.

Impaulsive

Hørt om Impaulsive? I spidsen bag den amerikanske podcast står bl.a. den omdiskuterede youtube-stjerne og internetpersonlighed, Logan Paul. Sammen med to andre venner er Logan Paul vært for, hvad de selv beskriver som “the number one podcast in the world”. Podcasten er særlig interessant for dig, der i forvejen er vild med at holde sige opdateret på, hvad der sker i det amerikanske mediebillede. Podcasten er kendetegnet ved skarpe bemærkninger, dybe refleksioner og interessante inputs fra kendte gæster i mediebilledet. Bestemt et lyt værd, hvis du spørger os. 

Anything goes with Emma Chamberlain

Vi forbliver i USA, og vender blikket mod en anden internetpersonlighed, der særligt gennem sine hyggelige vlogs og fede videoredigering gjorde sig bemærket i det amerikanske youtube miljø. Nemlig Emma Chamberlain. Emma Chamberlain har med sine blot 19 år allerede oplevet en del - og bl.a. dette deler hun med sine lyttere i podcasten. Som titlen “anything goes” indikerer, så taler Emma Chamberlain om alt, hvad der rører sig. En meget rå podcast, hvor der bliver taget interessante emner op, som mange unge (særligt) kvinder vil kunne identificere sig med.

 

Vi håber, at du med artiklen har fundet inspiration til podcasts, du kan sætte på din liste over podcasts, du skal lytte til i den nærmeste fremtid.