Du skal lytte til disse podcasts

Du skal lytte til disse podcasts

Solskin eller regn, podcast er altid et hit. Det er i løbet af de seneste år blevet mere og mere populært at lytte til podcast. Du sætter bare podcasten i ørerne, og så kan du hoppe på cyklen, ordne vasketøjet eller gå en tur, mens du lytter til din foretrukne podcast. I dag findes der et utal af podcasts i forskellige genrer, så det er også svært at vælge imellem. Vi vil anbefale tre, som er gode at lytte til.

Det perfekte offer II

I podcasten P1 Dokumentar finder du mange spændende og længerevarende lydfortællinger, som handler om virkeligheden. Der er f.eks. ’Det perfekte offer II’ som er en barsk historie om en kvinde, der bliver seksuelt udnyttet af en psykolog. I podcasten går kvinden gennem en rejse, hvor hun skal bearbejde, hvad der er sket, og samtidig stå imod myndighederne, som svigter hende. Journalisten, der har lavet lyddokumentaren, har vundet en pris for den, og det er ikke uden grund. Det er en podcast, hvor man sidder på kanten af stolen, fordi man hele tiden bliver overrasket over de forfærdelige detaljer.

Fries before guys

Hvis du har savnet en podcast, der taler om alle de emner, du helst vil undgå at tage op, skal du lytte til ’Fries Before Guys’ af veninderne Nanna og Josephine. De taler om emner som forelskelse, angst og selvtillid. På mange måder er de storesøsteren, man aldrig fik. De har desuden lavet et spinoff til podcasten, der hedder ’Fries Meets Guys’, hvor de to veninder har samtaler med forskellige mandlige kendisser. De prøver i podcasten at blive lidt klogere på, hvad det vil sige at være mand.

Spækbrættet

Podcasten ”Spækbrættet” er lavet af to tidligere studerende fra Syddansk Universitet, som begge har en baggrund indenfor naturvidenskab. Det er et forsøg på at gøre videnskab mere fordøjeligt og sjovt. En gang om ugen udkommer podcasten, hvor de tager fat i nogle af videnskabens vildeste opdagelser og forklarer dem, så alle i virkeligheden kan forstå dem.

 

Det er smart at kunne tage podcasten med sig, og til det skal man naturligvis have nogle gode høretelefoner. Du kan f.eks. tage ned forbi Humac og købe et par AirPods, så du altid kan have podcasten med på farten.