Nyt værktøj viser vej til erhvervsuddannelserne

Nyt værktøj viser vej til erhvervsuddannelserne

Hvilke erhvervsskoler udbyder kontoruddannelsen? Og hvor kan unge uddanne sig til murer i region Sjælland? Med det nye værktøj, EUD-Nøglen, kan du få overblik over udbuddet af erhvervsuddannelser i hele landet.
EUD-Nøglen er et nyt værktøj til dig, som skal have overblik over, hvor i landet du kan læse den erhvervsuddannelse, du ønsker. EUD-Nøglen giver nemlig et landsdækkende overblik over erhvervsskolernes udbud af grundforløb og hovedforløb. Redskabet viser også, om man i grundforløbet på den enkelte erhvervsskole kan opnå de særlige kompetencer, der kræves for at kunne begynde i et bestemt hovedforløb.

EUD-Nøglen i praksis

En ung, der er bosiddende i Nyborg, og som gerne vil have en kontoruddannelse, kan med EUD-Nøglen få oplyst, at hele uddannelsen kan tages på TietgenSkolen i Odense eller på Svendborg Erhvervsskole. Den unge får også at vide, at det er muligt at tage hele grundforløbet i Nyborg og så tage resten af uddannelsen et andet sted. Desuden kan EUD-nøglen vise, at Slagteriskolen i Roskilde giver mulighed for at vælge netop den undervisning i grundforløbet Mad til mennesker, der skal til for at søge optagelse på hovedforløbet Gastronom hos Selandia i Slagelse.

Fakta

Genbrug af data Udbudsoplysningerne, der vises i EUD-Nøglen, er baseret på erhvervsskolernes indberetninger til Optagelse.dk. Ved indberetningerne i efteråret 2009 skulle erhvervsskolerne oplyse, hvilke kompetencemål knyttet til grundforløbet i den enkelte indgang det er muligt at opnå på det enkelte uddannelsessted. Disse sammenhænge vises udelukkende i EUD-Nøglen. Kilde: Undervisningsministeriet